24.5.10

Es crea una col·lecció de contes d"educació ambiental a Vilanova i la Geltrú

EI suport privat permet impulsar el projecte
El conveni es va signar dimecres passat

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l'empresa Pla Estilistes-Insula Brazil van signar dimecres un conveni per impulsar un nou projecte d'educació ambiental que s'anomena El viver de contes. L'objectiu és crear una línia de publicacions infantils, elaborades per l'alumnat dels centres educatius de la ciutat dins de les activitats de l'Agenda 21 escolar.

Felip Pla, propietari de 1'establiment de bellesa Pla Estilistes va explicar que es va adreçar a l'Ajuntament de Vilanova amb la voluntat de col·laborar económicament en alguna activitat que reforcés actuacions municipals compreses en el Pla d'Acció Ambiental. Aquest suport s'ha concretat en aquesta contribució al projecte. En concret, el comerç hi aportará cada mes el 0,7% de la seva facturació.

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, va agrair la iniciativa de Felip Pla i va recordar la importáñcia de la conscienciació, sobretot amb activitats com aquesta,amb l'interés posat especialment en la canalla.

Per la primera Tinent d'alcalde i regidora de Medi Ambient, Iolanda Sánchez, es tracta d'un exemple de com l'activitat económica mostra la seva vessant social, amb dedicació a la comunitat, que és el que moltes vegades demanem a les empreses.

Els relats infantils que es publicaran en El viver de contes, seran de temática ambiental i de promoció de la cultura de la sostenibilitat. Seran ideats, creats i dibuixats pels alumnes que realitzen projectes d'Agenda 21 Escolar. Els llibrets s'editaran seguint criteris sostenibles.

El Pla d'Acció Ambiental defineix les polítiques de medi ambient del municipi i proposa, afavorir la informació, l'educació i la participació ciutadana en el procés d'integració de la dimensió ambiental en tots els camps de l'activitat humana. Des de fa més de cinc anys, s'impulsa a Vilanova i la Geltrú el programa Agenda 21 Escolar, obert als centres educatius.

Veure notícia en PDF. DIARI DE VILANOVA 21 de maig del 2010