12.5.10

Desapareix el portal Rscat i s'anuncia la creació d'un nou portal d'RSE dins el gencat.cat

Els usuaris del portal Rscat hem rebut la comunicació informant que el portal anteriorment ubicat a la pàgina www.rscat.cat ha deixat d’estar actiu.
El portal va ser impulsat per la Generalitat de Catalunya (a través dels Departament de Treball, Medi Ambient i Habitatge i Economia i Finances), i la Diputació de Barcelona, i comptava amb el suport dels sindicats CCOO i UGT, a més de les patronals CECOT i PIMEC i la coordinació de l’Institut d’innovació Social d’ESADE.

Actualment, amb la voluntat d’integrar les iniciatives públiques de responsabilitat social, el govern català ha treballat en el disseny d’un pla únic multidepartamental denominat RSGENCAT.

Un dels eixos de treball que contempla el Pla RSGENCAT és la creació d’un portal web de referència a Catalunya en matèria de Responsabilitat social, concebut com una plataforma d’intercanvi i difusió on puguin convergir totes aquelles idees i actuacions de responsabilitat social impulsades per empreses, organitzacions i administracions públiques catalanes, amb l’assumpció d’uns valors comuns i apostant decididament per una competitivitat responsable i sostenible. Ens plau comunicar-vos que aquest nou portal serà publicat en breu a l’adreça: www.rscat.gencat.cat

En la primera fase d’elaboració de continguts bàsics del nou portal es contempla la incorporació de materials i enllaços de les iniciatives de RS existents. En una segona fase, es preveu la revisió del model d’indicadors per tal de simplificar la seva aplicació i adaptar-lo així a les necessitats de la pime.

Sentim les molèsties que els pugui ocasionar el canvi, no obstant, esperem que el nou portal satisfaci les vostres necessitats de coneixement i de recursos per implantar la Responsabilitat Social a les vostres organitzacions.