4.5.10

Empreses reconegudes per la seva RSE reben la Placa al Treball President Macià

Aquest vespre, algunes empreses socialment responsables rebran la placa de mans del President de la Generalitat, José Montilla
La concessió d’aquests guardons es va crear l’any 1938 i reconeix el compromís en matèries laborals i altres aspectes d'RSE

El Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat ha estat el lloc escollit per l’entrega de les medalles i plaques al treball Francesc Macià que anualment reconeix a persones, entitats i empreses de l’àmbit empresarial català.

El Govern ha acordat concedir la Medalla al Treball President Macià en l'edició 2010 a 23 persones i la Placa al Treball President Macià 2010 a 10 empreses i entitats amb seu a Catalunya. Les plaques i medalles al treball President Macià volen recompensar tant treballadors com empreses pels seus mèrits laborals i la seva contribució a l'impuls de l’economia catalana. Aquests guardons també són un reconeixement als treballadors i als empresaris que s'han distingit per la dedicació, la constància i l’esperit d’iniciativa en el treball, i a les empreses i les entitats que han adoptat millores i iniciatives de progrés en l’ordre laboral.

Plaques al treball President Macià. El Govern ha acordat atorgar la Placa al Treball President Macià a les institucions i empreses següents:

En la categoria de foment de la creació d’empreses i de l’ocupació de qualitat:

  • ACTAS-Associació Catalana de Treball amb Suport. En reconeixement a la tasca d’aquesta associació sense ànim de lucre per facilitar la incorporació al mercat de treball ordinari de persones amb discapacitats sensorials, físiques i intel·lectuals i malalties mentals.
  • Establiments Viena, S.A. Empresa catalana de restauració. Per la seva política de recursos humans adreçada a fomentar la conciliació de la vida laboral i familiar, així com de la vida laboral i estudiantil.
  • Fundació Privada Trinijove. Per la seva tasca d’informació, formació i inserció laboral de persones en especials dificultats i en situació de risc d'exclusió.
  • Teixidors, S.C.C.L. Cooperativa dedicada a la producció manual de teixits artesanals. Per la seva integració al mercat laboral de persones discapacitades o amb risc d'exclusió social.

En la categoria d’igualtat d’oportunitats en el treball i conciliació de la vida personal, laboral i familiar:

  • Boehringer Ingelheim España, S.A. Empresa químico-farmacèutica. Per la promoció activa de mesures de conciliació i igualtat dels treballadors i treballadores.
  • SCTA Louis Vuitton, S.A. Empresa de disseny de moda i complements. Per la implantació d’un pla d’igualtat entres els treballadors i treballadores i la incorporació d’un agent d’igualtat.

En la categoria de responsabilitat social empresarial:

  • Compostadores, S.L. Empresa d’autocompostatge. Promou estendre la pràctica del compostatge casolà perquè les properes generacions es trobin la Terra millor del que l’hem trobat. En reconeixement a una política exemplar de responsabilitat social empresarial.
  • Gepork - SGP Grup. Empresa de la comarca d’Osona especialitzada a oferir serveis integrals en l’àmbit veterinari. Distribueixen productes zoosanitaris i de genètica porcina, gestionen residus i proporcionen assessorament per al control de plagues. Per una política de responsabilitat social empresarial molt activa en la preservació del medi ambient. Webs corporatius: www.gepork.catwww.centauro.es; i la nova web de Bionet www.bionet.cat

Nota: Tant SGP Grup com Compostadores han participat en el programa RSE.PIME promogut pel Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya i el Consell de Cambres de Comerç de Catalunya.

En la categoria de seguretat i salut en el treball:

  • Esteve Química, S.A. Empresa dedicada a la fabricació de productes químics farmacèutics. En reconeixement al seu esforç per tal d’evitar riscos i garantir la seguretat i la salut dels seus treballadors.
  • Ercros Industrial, S.A. Empresa química fundada a Barcelona. Es dedica a la fabricació i el comerç de productes bàsics per a les indústries química i farmacèutica, així com del sector del plàstic, del tractament de l’aigua de piscines i de l’alimentació animal. Per la seva implicació en el disseny de mesures per augmentar la seguretat i la salut en el treball la fan mereixedora de la Placa al Treball President Macià.

Medalles al treball President Macià. El Govern ha acordat atorgar la Medalla al Treball President Macià a les persones següents: (nota: sense que s'entengui com a cap descortesia envers els altres, hem posat en primer lloc les quatre persones que des de l'empresa han destacat més pels enfocaments socialment responsables)
  • Isak Andic. Cofundador del grup de moda Mango. Per la seva contribució al prestigi de la moda catalana i al desenvolupament de la nostra economia.
  • Ramon Condal Escudé. Fundador i director general de Condis. En reconeixement a la seva visió empresarial i capacitat de treball.
  • Josefa Sanvisén Alíns. Empresària i dissenyadora de teixits. Per la seva dedicació desinteressada a programes de reinserció laboral.
  • Julio Sorigué Zamorano. Empresari. Per la seva visió empresarial, el foment de la innovació i el respecte pel medi ambient.

  • Josep M. Antràs i Badia. Advocat laboralista que ha participat en associacions en la defensa i protecció dels advocats i ha escrit diversos llibres sobre el dret laboral. En reconeixement a la seva capacitat de treball i esforç.
  • Pere Colls Carbó. Empresari de la fusta artesanal i propietari de la Fusteria Colls que destaca per la seva trajectòria al capdavant de l’Associació Autònoma d’Empresaris de la Fusta de les Comarques de Girona. Per la seva emprenedoria i treball constant en el sector de la fusteria artesanal.
  • Marc de San Pedro i Aresté. Enginyer tècnic agrícola. Per la seva tasca d’assessorament a la pagesia i l’aplicació de mesures de control de salut.
  • Josep Farràs Ricart. Tècnic en arts gràfiques. En reconeixement al seu paper formatiu dins de la Unió Sindical Obrera Catalana.
  • Maria Teresa Feliu Baquedano. Treballadora de la indústria tèxtil. Per la seva tasca en la defensa dels drets dels treballadors des de les files de Comissions Obreres a Tarragona.
  • Teresa Gimpera Flaquer. Model, actriu i empresària. Per la seva experiència i la tasca amb la qual ha col·laborat a impulsar el sector de la publicitat a Barcelona.
  • Pilar González López. Psicòloga social. Pel seu treball en el camp de la psicologia social i la seva tasca com a catedràtica d’aquesta matèria.
  • Joan-Ramon González Pérez. Historiador i defensor de la memòria històrica. En reconeixement a una trajectòria marcada per la lluita per la protecció de la riquesa artística i històrica catalana.
  • Akio Hayashiya. Director de l’oficina del CIDEM a Tòquio. Per la seva contribució a la bona relació entre el Japó i Catalunya i a la creació de llocs de treball per part d’empreses d’aquest país a Catalunya.
  • Gemma Lienas i Massot. Escriptora. Pel seu paper rellevant en la literatura catalana del segle XX i XXI i per la seva contribució en l’activisme feminista.
  • Sita Murt. Dissenyadora i empresària. En reconeixement a la seva visió empresarial, creativitat i capacitat de treball que l’han portat a convertir Esteve Aguilera, SA en un exemple de superació empresarial per a la comarca de l’Anoia.
  • Joan M. Noguera Vilà. Enginyer industrial. Per la seva tasca i treball a Indústries Teixidó SA, des d’on ha fomentat l’exportació i la innovació en el sector.
  • M. Dolors Oms Bassols. Una de les primeres dones alcaldesses. Per la seva capacitat de lideratge i el seu compromís amb la millora de la situació dels discapacitats a través de fundacions.
  • Josep Pallàs Carrera. Bomber. En reconeixement a la seva valentia i al seu esperit de sacrifici i servei als altres.
  • Salvador Peinado Rodríguez. Sindicalista. Per la seva defensa dels drets dels treballadors i treballadores del sector tèxtil-pell de Catalunya des de les files de la Unió General de Treballadors.
  • Joana Raspall i Juanola. Bibliotecària i escriptora. En reconeixement a la seva tasca envers la literatura catalana, especialment la dirigida als infants.
  • Àngela Rosell Simplicio. Vicepresidenta del Consell Municipal de Dones de l'Ajuntament de Sant Adrià del Besòs. Per la seva lluita per a la cohesió social a favor de les dones treballadores i gitanes.
  • Antonio Sánchez Vilar. Policia local i sindicalista. Per la seva tasca de defensa dels drets de treballadors i jubilats des de les files de Comissions Obreres del Bages.
  • Laura Toribio Martínez. Advocada laboralista. En reconeixement a la seva tasca en la defensa de la dona i la seva igualtat des del gabinet jurídic de la Unió General de Treballadors.