2.5.10

Un granger d’Osona instal·la un expenedor de llet a l’explotació

És el primer de Catalunya que decideix muntar un dispensador d'aquest tipus a la granja on es vendrà llet sense pasteuritzar

màquina expenedora de llet crua calldetenes
Mas el Pujol, de Calldetenes, es convertirà a partir d’aquest cap de setmana en el primer ramader a Catalunya que decideix vendre llet al consumidor amb una màquina expenedora a la mateixa explotació i, a més, sense pasteuritzar.

L’èxit de les màquines expenedores de llet, que venen directament del pagès al consumidor, ha fet decidir al Mas el Pujol, de Calldetenes, a Osona, a muntar el seu propi dispensador “com un complement del negoci” però amb la diferència que aquest es trobarà a la pròpia explotació perquè “la gent pugui conèixer al pagès i el lloc d’origen del producte”, remarca Pep Alsina, propietari de la granja que porta amb la seva dona, Mercè Solà, i on compten amb unes 70 vaques de llet. “Es tracta de donar el màxim de qualitat amb el mínim cost per a nosaltres; la llet és acabada de munyir i refrigerada i cada dia n'omplirem la màquina a les 7 h”, explica Alsina sobre la iniciativa, primera d’aquest tipus a Catalunya i que va decidir tirar endavant “després de veure el que fan a altres països, com França i Itàlia”. L’altra novetat és que la llet serà crua i no pasteuritzada com fins ara i, per tant, el consumidor l'haurà de bullir abans de beure-se-la. “La normativa vigent permet vendre llet crua envasada; per tant, només caldrà que s’hi incorpori la possibilitat de comprar-la a les màquines expenedores, com ja es contempla a la reglamentació italiana”, afirma.

[llegir més a Gastroteca.cat]

Altres: La guerra de la llet al Pla de l´Estany. Màquines expenedores de granges diferents estan gairebé de costat