22.5.10

El bio no coneix la crisi

Fa un parell de mesos informàvem que la producció i el consum ecològics augmenten malgrat la crisi:
Malgrat la crisi, les produccions ecològiques avancen a Catalunya i durant el 2009 s’han inscrit 240 nous operadors, dels quals 198 són productors i 45 elaboradors. Això suposa un increment del 13,6% en el darrer any.
Podeu veure les dades a l'informe de premsa del CCPEA

També a França expressen que "El bio no coneix la crisi", tal com llegim a :
Indicadors de l'agricultura són de color verd. El 2009, el nombre d'explotacions ecològiques ha augmentat un 24% el 2008, mentre que el consum de productes orgànics ha, gairebé es va duplicar en quatre anys per arribar a 3 mil milions. En la presentació de les xifres en la indústria orgànica el 2009, el director de l'agència bio, Elisabeth Mercier, està entusiasmat: "Aquest any va marcar una expansió del desenvolupament dinàmic de la bio. Fins aquí el president de l'agència, Pascal Gury, que també és un agricultor, "l'objectiu del 6% de la SAU a la bioinformàtica, que és un nivell essencial per aconseguir veritable estructura de la indústria, és nostre abast".

Notícia relacionada: ECOSOSTENIBLEWINE 2010. Segona edició de la Conferència Internacional de Vitivinicultura Ecològica i Sostenible i Canvi Climàtic