4.5.10

Queixa a l'ONU perquè Espanya nega el dret a l'autodeterminació

  • Un centenar d'entitats sobiranistes demanen a l'ONU que renyi Espanya per no respectar el dret a decidir de Catalunya
  • L'acció és el preludi de la concentració d'aquest dissabte davant la seu de les Nacions Unides

Un representant del Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques (CIEMEN) entregarà aquest dimecres al president del Consell de Drets Humans de l'ONU a Ginebra, l'ambaixador belga Alex Van Meeuwen, una carta subscrita per 84 entitats sobiranistes que demana a les Nacions Unides que renyin Espanya per negar el dret a l'autodetermianció de Catalunya. L'acció és el preludi de la concentració d'aquest dissabte davant la seu de l'ONU a Ginebra per reivindicar els drets nacionals de Catalunya.

La carta la signen el president del CIEMEN, Aureli Argemí, el portaveu de Deu Mil en Xarxa per l'Autodeterminació, Enric Canela, i l'exconseller de la Generalitat Agustí Bassols.

Es dóna el cas que, precisament, el Consell de Drets Humans de l'ONU avaluarà a partir d'aquest dimecres el grau de compliment dels drets humans per part de l'Estat espanyol.

Els promotors de la marxa a Ginebra pel dret a decidir de Catalunya volen que el Consell dels Drets Humans de l'ONU tingui en compte el "conflicte pacífic" de Catalunya i Espanya i sigui conscient que l'Estat espanyol, al seu entendre, vulnera els compromisos internacionals que subscriu i que reconeixen el dret a l'autodeterminació dels pobles en negar aquest dret a Catalunya.

Font: Avui.cat