7.5.10

Catalunya Voluntària demana als ajuntaments metropolitans implicar-se en el voluntariat

Durant la celebració del primer Parlament Metropolità

La Fundació Catalunya Voluntària, demana a 15 alcaldes de l'àrea metropolitana la seva implicació en la promoció del voluntariat en el 1r Parlament Metropolità, mitjançant una proposta d'ordenança metropolitana.

Durant la jornada, organitzada pel diari 20 Minutos, Lluc Martí, director de l'Oficina Internacional del Voluntariat Juvenil, projecte que gestiona la Fundació Catalunya Voluntària, ha demant a 15 alcaldes de l'àrea metropolitana una major implicació dels ajuntaments en la promoció i la gestió del voluntariat, l'alcalde en rebre la proposta ha estat Joaquim Balsera, alcalde de Gavà.

La proposta d'ordenança metropolitana de la Fundació Catalunya Voluntària demana una major implicació en l’establiment de canals estables de promoció, informació i gestió del voluntariat des dels ajuntaments per a potenciar la participació activa dels joves, contribuir a crear oportunitats per a l’acció solidària, oferir oportunitats per a l’adquisició i desenvolupament de competències i establir les bases per fer una societat més sòlida, cohesionada i enfocada al seu desenvolupament.

Lluc Martí, recorda als alcaldes que «tot i que el 60% dels joves mostren dispossició en participar en iniciatives voluntàries, només un 20% arriba a participar-hi», segons l'informe Eurostat 2008.

En el 1r Parlament Metropolità 15 alcaldes de l'àrea metropolitana han escoltat les propostes d'ordenança metropolitana de 30 entitats socials de Barcelona, que busquen la implicació d'aquestes institucions per a la millora de la societat, encara que les propostes no són vinculants cerquen transmetre les demandes de la ciutadania als representats municipals. Alguns dels alcaldes participants han estat Jordi Hereu, alcalde de Barcelona, Núria Marín, alcaldessa de l'Hospitalet, Lluís Tejedor, alcalde del Prat o Pilar Díaz, alcaldessa d'Esplugues. Els 15 alcaldes presents a la trobada representen un total de 2.809.549 habitants de l'àrea metropolitana.

El 1r Parlament Metropolità, organitzat pel diari 20 Minutos, forma part de la tradicional Trobada Ciutadana, que assoleix amb aquesta la seva 15a edició. En aquesta ocasió, però, i coincidint amb la recomposició de l’àrea metropolitana de Barcelona, s’ha introduit la participació dels alcaldes per apropar la ciutadania als seus representats institucionals, els portaveus de les 30 entitats participants i els propis alcaldes han actuat com a «diputats» en aquesta trobada.

La Fundació Catalunya Voluntària té com a principal objectiu la promoció del voluntariat i la mobilitat dels joves, així com la internacionalització del treball de les entitats catalanes i la creació d’espais d’educació no formal.

Més informació:
93 412 4493 o 616343752
comunicacio@catalunyavoluntaria.cat
catalunyavoluntaria@catalunyavoluntaria.cat

Per a saber-ne més sobre el 1r Parlament Metropolità: 20 minutos

Nota: Josep Maria Canyelles és patró de la Fundació Catalunya Voluntària