29.5.10

Nestlé fa el primer pas per deixar enrere les conseqüències de l'època de la dictadura franquista

Aigua de Viladrau introdueix el català en l'etiquetatge de l'ampolla d'1,5 litres, essent el primer producte Nestlé etiquetat en català d'ençà de la prohibició franquista

L'empresa Nestlé havia fet servir amb tota normalitat la llengua catalana fins que la dictadura del general Franco li ho va prohibir. Han hagut de passar 35 anys des de la mort del Generalísimo per a començar a corregir aquesta situació anòmala.

Nestlé Waters segueix els passos d'empreses embotelladores d'aigua amb seu a Catalunya com Aigua del Montseny, Aigües de Sant Aniol, Grup Ribes, Grup Vichy Català, aigües de diverses marques blanques de distribució, etc.

La Plataforma per la Llengua felicita l'empresa Nestlé Waters España S.A. per introduir el català en l'etiquetatge d'aquest producte, després de més de 70 anys des del darrer producte Nestlé etiquetat en aquesta llengua, una vegada el règim de Franco va prohibir la distribució dels productes etiquetats en català que comercialitzava llavors Nestlé.

Font Vella, l'única que es nega a etiquetar en català

L'informe de la Plataforma per la Llengua assenyala que actualment només la marca Font Vella, propietat de Danone, continua negant-se a respectar els drets lingüístics dels consumidors catalans. Amb la recent introducció del català a l'etiquetatge dels productes d'Aigua de Viladrau, Font Vella passa a ser l'única marca significativa d'aigües minerals embotellades a Catalunya que no etiqueta en català. La Plataforma exhorta l'empresa Danone, productora d'aigua Font Vella, a introduir la llengua catalana en la informació dels productes i deixar d'ésser l'excepció en el mercat català.

Plataforma per la Llengua