13.5.10

Es promou l'RSE a l'empresariat de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta

El Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS) explica la Responsabilitat Social de les Empreses (RSE) als empresaris i administracions locals de la Ribera i la Terra Alta


L'RSE no és un requisit, és una filosofia empresarial en que tots, l'empresari, el client i l'entorn hi surten guanyant". D'aquesta manera definia Josep Maria Canyelles, expert en Responsabilitat Social Empresarial, aquest nou enfocament empresarial que té en compte les repercussions de l'activitat de les empreses, tant petites com grans, en àmbits com el medi ambient, les relacions laborals i l'entorn social. Canyelles va ser l'encarregat d'explicar a una vintena d'empresaris de la Terra Alta i la Ribera d'Ebre l'origen, el sentit i els beneficis de la implantació de l'RSE.

Prèviament, les tècniques del CIS, el Grup d'Actuació Local format per les comarques de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta per l'assessorament i promoció dels ajuts Leader per al desenvolupament, han recordat el fet que els projectes que incorporen el programa RSE poden rebre fins a un 5% més de l'ajut.

La jornada que va acollir l'Arxiu comarcal de la Ribera, s'inclou dins dels objectius del projecte Gestió Sostenible rural, un projecte de cooperació interterritorial entre divuit Grups d'Acció Local de Catalunya, les Balears i Aragó. Amb aquest projecte es pretén impulsar la sostenibilitat i l'RSE de les activitats econòmiques dels territoris rurals, avançar cap a la creació de territoris socialment responsables i afavorir la creació de sinergies entre territoris rurals sostenibles.

En el marc d'aquesta jornada, el departament de Dinamització econòmica del Consell riberenc ha ofert la possibilitat als empresaris de la comarca que vulguin de participar en un projecte d'implantació de l'RSE a les empreses, encara que no optin als ajuts del Leader.

La jornada va incloure una visita a la Unió Agrària Cooperativa S.C.C.L de Reus, on ja apliquen l'RSE. Lambert Pascual, Director Administratiu, de la Unió Agrària va explicar els detalls de l'experiència en Responsabilitat Social d'aquesta empresa.

Font: Ribera on line
Notícia prèvia a Responsabilitat Global