15.11.09

Mòbils perillosos per a les cèl·lules // Celulares peligrosos para las células

[ca] Què els passa als teus cèl·lules sanguínies quan fas servir un mòbil?
Analitzant la nostra sang després d'usar el Mobil durant 17 minuts aquesta té un comportament com una persona que pateix d'una febre gripal severa... DarkVision Maquinari han trobat un interessant vídeo que diu mostrar els efectes de l'ús del telèfon mòbil a les cèl·lules de la sang. Abans de prendre la primera mostra i posar-la sota un microscopi HC-4000 live ( "en viu") el subjecte de la prova havia estat sense utilitzar un mòbil durant 24 hores. Posteriorment va mostrant les reaccions cel lulars amb mostres després de 6, 17 i 29 minuts de trucada ininterrompuda sense utilitzar auriculars. Segons el vídeo, després de 17 minuts de trucada la sang pot comparar a la d'una persona que pateixi d'una febre gripal severa.

Una altra dada a destacar és l'acceleració de l'envelliment cel·lular. Després de 30 minuts d'ús les cèl·lules s'ensorren, són incapaços de moure l'oxigen i d'unir-se a altres cèl·lules. No és un estudi científic en tota regla i potser sembli una mica exagerat, però fa pensar. Vídeo: http://www.youtube.com/watch?v=YniujnK53io&feature=player_embedded  / www.dvhardware.net/article39041.html

I també podeu veure un documental emès per la BBC on es mesura la radiació electromagnètica que emetien els portàtils en un centre escolar. A Anglaterra i a Alemanya estan prohibint les WiFi a centres escolars i fins i tot a universitats (on sols es permet a determinades àrees).

Reflexió nostra relacionada: Palmeres de telefònica


[es] ¿Qué les pasa a tus células sanguíneas cuando usas un móvil? 
Analizando nuestra sangre después de usar el Mobil durante 17 minutos esta tiene un comportamiento como una persona que sufre de una fiebre gripal severa... DarkVision Hardware han encontrado un interesante vídeo que dice mostrar los efectos del uso del teléfono móvil en las células de la sangre. Antes de tomar la primera muestra y ponerla bajo un microscopio HC-4000 live ("en vivo") el sujeto de la prueba había estado sin usar un móvil durante 24 horas. Posteriormente va mostrando las reacciones celulares con muestras tras 6, 17 y 29 minutos de llamada ininterrumpida sin utilizar auriculares. Según el vídeo, tras 17 minutos de llamada la sangre puede compararse a la de una persona que sufra de una fiebre gripal severa.

Otro dato a destacar es la aceleración del envejecimiento celular. Tras 30 minutos de uso las células se desmoronan, son incapaces de mover el oxígeno y de unirse a otras células. No es un estudio científico en toda regla y quizá parezca algo exagerado, pero da que pensar. Video: http://www.youtube.com/watch?v=YniujnK53io&feature=player_embedded / www.dvhardware.net/article39041.html

Y también pueden ver un documental emitido por la BBC donde se mide la radiación electromagnética que emitían los portátiles en un centro escolar. En Inglaterra y Alemania están prohibiendo las WiFi en centros escolares e incluso en universidades (donde solo se permite en determinadas áreas).

Reflexión nuestra relacionada: Palmeras de telefónica