17.11.09

Jornada sobre la discapacitat

La Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat
La igualtat d'oportunitats en el treball, una qüestió de drets humans


Presentació


El dia 3 de desembre és el Dia internacional de les persones amb discapacitat. Cada any, des de les Nacions Unides, s’ha aprofitat aquest dia per reivindicar diferents aspectes que encara estan lluny de ser assolits o normalitzats per a aquestes persones.

Des del Servei del Mercat de Treball volem aportar el nostre granet de sorra amb l’objectiu de contribuir en el ple reconeixement dels drets humans de les persones amb discapacitat i reivindicar el seu dret a una ocupació digna.

Una eina important i poc coneguda és la Convenció Internacional dels drets de les persones amb discapacitat, la qual comportarà un canvi de polítiques i estratègies  en aquesta matèria en molts àmbits: educatiu, social, de salut i laboral, entre d’altres.

En relació amb els drets laborals de les persones amb discapacitat, l'esmentada Convenció reconeix el dret de les persones amb discapacitat a treballar en igualtat de condicions amb els demés, com queda reflectit en l'article 27.

Per aquest motiu ens sembla important fer conèixer, en aquest seminari, una visió general de tots els aspectes de la Convenció i, especialment, d'aquells que tenen relació amb l’ocupació.

Per tal de reflexionar sobre totes aquestes qüestions, us convidem a aquest seminari que
 es durà a terme a la Sala núm. 2, planta primera, del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).


Programa


10 h

Recepció i lliurament de la documentació

10.15 h

Presentació: Margarida Canadell, tècnica assessora en
 economia social del Servei del Mercat de Treball de la Diputació de Barcelona

10.45 h

Almudena Castro-Girona Martínez, notaria de Barcelona i Directora de la Fundació Aequitas del Col·legi del Notariat

Els trets fonamentals i les principals aportacions de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat

11.30 h

Pausa i cafè

12 h

Andreu Joan Martínez Hernández, cap de gestió administrativa de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya i expert en Responsabilitat social de les Administracions públiques

Els principis de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat en matèria d’ocupació, cooperació al desenvolupament i desenvolupament sostenible

12.45 h

Torn de preguntes i cloenda


Inscripcions 
http://www.diba.cat/cjs/jornada.asp?id=893

Preguem que ompliu la butlleta d’inscripció, ja que l’aforament de la sala és limitat
.

Diputació de Barcelona
Àrea de Desenvolupament Econòmic