4.11.09

Disminuïts psíquics perden la feina per la retallada econòmica de Sanitat


Aquestes persones treballen a Icària Grafiques, un centre especial de treball per a persones amb discapacitats psíquiques. O hi treballaven!
El cas és que s'ha produït un conflicte d'interessos amb la Generalitat de Catalunya que pot haver abocat a una injustícia social.

Des de fa molt anys, feien les feines d'impressió del material tèxtil dels hospitals públics. Però ara, per a fer front a la crisi, Sanitat ha decidit donar aquesta feina al CIRE, una empresa pública on són els treballadors són reclusos.
Tant si ho fan uns com altres, sembla evident que hi ha un objectiu social d'inserció de col·lectius exclosos. Però, a banda que la feblesa d'aquests nois és més gran, la manera com s'ha produït no sembla correcta, ja que han fet servir en exclusiva el criteri econòmic. I aquí és es dóna la competència deslleial: el sou dels presidiaris és menor que el que cobren aquestes persones amb disminució i, a més, totes les despeses infrastructurals del CIRE ho paguem entre tots per mitjà dels impostos i no queden incorporats en la seva proposta econòmica: màquines, coordinadors, equipament, etc.

Valorant que és una injustícia i que causa un mal molt greu a les persones que treballaven a Icària i a la mateixa institució, ens hem sumat a la iniciativa del Facebook: Las personas "especiales" quieren trabajar i us convidem a afegir-vos-hi.





Adjuntem la carta que el Periódico va publicar el 21/07/2009 sobre aquest fet:
UN ARTÍCULO DE URETA
Talleres de presos
María José Pujol Rojo
Barcelona
Leí el artículo de Josep Maria Ureta Sin salir de vacaciones, publicado el 14 de julio [que trata de las vacaciones de los reclusos de las cárceles de Catalunya]. No tenía previsto dirigirme a la prensa, pero si el Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (Cire) hace una campaña de comunicación, me veo obligada a dar mi opinión. Represento a Icària Iniciatives Socials, donde trabajamos desde hace 33 años con niños y adultos con discapacidad psíquica. El Cire es el conjunto de talleres de las prisiones de Catalunya en los que pueden trabajar más de 5.000 personas. Por las enormes ventajas que tiene concedidas el Cire, los talleres donde trabajan discapacitados intelectuales se están quedando sin clientes. El Cire es más competitivo. ¿Por qué? Todos los ciudadanos pagamos, con nuestros impuestos, los costes de las prisiones --incluidos los talleres--, a sus funcionarios y al personal laboral. Pagamos las instalaciones, la maquinaria, la luz y el agua. Además, la Administración puede conceder al Cire adjudicaciones directas sin concurso. Este organismo tiene un convenio por debajo del salario mínimo interprofesional y un complemento económico que, en el 2007, era de 27.544.349,65 euros. ¿Por qué la Generalitat de Catalunya no otorga las mismas ayudas a las personas con discapacidad psíquica? ¿Tendremos que enseñarles a delinquir para que puedan tener un trabajo remunerado en el futuro?
EL PERIODICO cartes les lectors

PD: Missatge enviat per l'organització a 11-11-09:
Assumpte: EN EL PARLAMENT DE CATALUNYA
"HOY HEMOS IDO AL PARLAMENT DE CATLUNYA A ESCUCHAR QUE RESPONDIA EL GOBIERNO A LA PREGUNTA DE PORQUE NOS HAN QUITADO EL TRABAJO PARA DARLO A LOS PRESOS,... RESPUESTA: "HAY MUCHA CRISIS, LOS PRESOS TAMBIEN HAN PERDIDO MUCHOS PEDIDOS COMO TODAS LAS EMPRESAS,.. SI LOS ESFUERZOS QUE DEDICAIS A IR DE DESPACHO EN DESPACHO PIDIENDO QUE OS DEVOLVAMOS EL TRABAJO LOS DEDICARAIS A ACCIONES COMERCIALES YA ESTARIA SOLUCIONADO" pero no sabe la consellera Tura lo que cuesta que estos chicos aprendan un oficio? no saben lo que cuesta que sepan ganarse su salario con un trabajo? ya lo teníamos y con crisis o sin ella,.. despues de 12 años es el Gobierno quien nos la ha quitado para darla a los presos y para "rebajar costes de sanidad. NO ES LA RESPUESTA QUE BUSCABAMOS,.. SEGUIREMOS PIDIENDO,.. LA SEMANA , MARTES, QUE VIENE EN LA CONSELLERIA DE SANIDAD"

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Me sembla interessant el blogg de vostès.
Enhorabuena por este blogg de ustedes

Unknown ha dit...

Molt agraïts!!