6.11.09

Millores ecològiques aplicades a la vida quotidiana.

Anys Internacionals i Europeus Reflexions amb motiu del 2009 · Any Europeu de la Creativitat i la Innovació, aportem alguns apunts i reflexions sobre l'RSE com a font d'innovació social i sostenible. Mostrem aquesta innovació, com hem anat fent al llarg de l'Any, pel seu interès ecològic aplicat a la vida quotidiana.

Dos empresaris inverteixen 180.000 euros per reinventar el pal de fregar. Els germans Rivadulla llancen al mercat Ecofrego, una galleda per fregar que separa l'aigua neta de la bruta. "És un producte que faltava en el mercat: innovador, funcional, ecològic, eficaç i amb bon disseny"

Es tracta d'una galleda per fregar, la innovació és que té dos escorredors i dos compartiments d'aigua, per separar l'aigua neta de l'aigua bruta. Ecofrego aporta "un estalvi d'aigua molt important, també de sabó i de temps, perquè no hi ha d'anar canviant l'aigua". Són finalistes en els premis de disseny Adi-FAD que es fallen al novembre, i aquest estiu van rebre el premi al millor model d'utilitat que concedeixen la Diputació i la Universitat de Lleida, d'on són els Rivadulla. El cub s'ha començat a distribuir a través de comerços minoristes i els seus promotors ultimen els acords per a que es vengui també en les principals cadenes de gran distribució. La idea és anar ampliant la gamma, potser amb detergents ecològics.

Veure notícia a La Vanguardia