17.12.12

Manifest per una Europa eficient en l'ús de recursos

La Plataforma europea d'eficiència en l’ús dels recursos, formada per alts representants europeus, entre altres, fa public el seu manifest per millorar l'ús que es fa dels recursos.

En un món amb creixents pressions sobre els recursos i el medi ambient, la UE no té més remei que fer una transició cap a una economia eficaç en l’ús dels recursos i regenerativa, en última instància. Els nostres llocs de feina futurs i la competitivitat, com a importadors importants de recursos, depenen de la nostra capacitat d'obtenir més valor afegit i aconseguir la desvinculació total, a través d'un canvi sistèmic en l'ús i recuperació de recursos en l'economia. Segons l'OCDE, això podria conduir a un creixement econòmic sostingut amb oportunitats de negoci a través de tota l'economia.

Europa està prenent decisions importants per a l'enfortiment de la unió econòmica i monetària, el futur pressupost de la UE i per comprometre’s amb la comunitat internacional en el seguiment de la Cimera Rio +20. En aquest context, la Plataforma europea d'eficiència en l’ús dels recursos fa una crida als líders empresarials, sindicals i la societat civil per donar suport a la eficiència en l'ús de recursos i a la transformació cap a una economia circular, perquè això ofereix un camí per sortir de la crisi cap a una reindustrialització de l'economia europea sobre la base del creixement eficient en que serà sostenible. Una economia circular, utilitzi eficaçment els recursos i la capacitat de recuperació s'ha d'aconseguir de manera socialment inclusiva i responsable mitjançant:
  1. El foment de la innovació i l’acceleració de la inversió pública i privada en tecnologies, sistemes i capacitats eficients, també a les pimes, a través d'un marc polític, econòmic i legislatiu dinàmic i previsible, un sistema financer de suport, i un creixement sostenible, prioritzant la despesa i les adquisicions del sector públic.

  2. L’aplicació, l’ús i l’adopció de legislació intel·ligent, les normes i els codis de conducta que creïn igualtat de condicions, recompensin els principals candidats, accelerin la transició, i tenguin en compte les implicacions socials i internacionals de les nostres accions.

  3. La supressió de les subvencions i exempcions fiscals a les pràctiques obsoletes i perjudicials per al medi ambient que tuden doblers públics. Desplaçar la càrrega fiscal de la feina per fomentar l'eficiència en l’ús dels recursos, i l'ús d'impostos i taxes per estimular la innovació i el desenvolupament d'una economia amb un coeficient alt d'ocupació, cohesió social, eficient en recursos i resilient al canvi climàtic.

  4. La creació de millors condicions de mercat per als productes i serveis que tenguin un impacte menor a través del seu cicle de vida, i que són duradors, reparables i reciclables, assumint progressivament les pitjors productes que realitzen fora del mercat; inspiradors estils de vida sostenibles, informant i incentivant els consumidors, mitjançant el últims avenços en l'economia del comportament i de la tecnologia de la informació, i el foment sostenible d'abastament, nous models de negoci i l'ús dels residus com a matèries primeres.

  5. La integració de l'escassetat de recursos actuals i futurs i les vulnerabilitats en tots els àmbits polítics, a escala nacional, europea i mundial.

  6. La identificació de fites per a tots els actors econòmics mitjançant l'adopció de metes polítiques per aconseguir una economia eficient dels recursos i de la societat per al 2020, l'establiment d'objectius que dirigeixin la ruta i uns indicadors per mesurar el progrés en relació amb l'ús del sòl, les matèries primeres, l'aigua i les emissions de gasos d'efecte hivernacle, així com la biodiversitat. Aquests indicadors han d'anar més enllà de les mesures convencionals de l'activitat econòmica, ajudar a guiar les decisions de tots els actors, i de les autoritats públiques.
La Plataforma europea d'eficiència en l’ús dels recursos emetrà un conjunt més detallat de recomanacions de política a curt termini per abordar aquestes qüestions al juny de 2013.

Membres:

Mr John Bruton [Chair]
Former Irish Prime Minister and EU Ambassador to the US

Mr. Janez Potočnik [Vice-Chair]
EU Commissioner for Environment  

Mr Olli Rehn Vice-President of the European Commission, EU Commissioner for Economic and Monetary Affairs and the Euro

Mr Antonio Tajani Vice-President of the European Commission, EU Commissioner for Industry and Entrepreneurship

Mr Algirdas Semeta EU Commissioner for Taxation and Customs Union, Audit and Anti-Fraud

Mrs Connie Hedegaard EU Commissioner for Climate Action

Mrs Sirpa Pietikäinen MEPEuropean People's Party (EPP), FIN

Mr Jo Leinen MEPGroup of the Progressive Alliance of Socialists & Democrats (S&D), DE

Mr Gerben-Jan Gerbrandy MEPAlliance of Liberals and Democrats for Europe (ALDE), NL  

Mr Philippe Lamberts MEPEuropean Green Party (EGP), BE

Mrs Ida Auken Minister for the Environment, Denmark

Mr Peter Altmaier Federal Minister for Environment, Nature Conservation and Nuclear Safety, Germany

Mr Corrado Clini Minister for Environment, Italy 

Mrs Keit Pentus Minister for Environment , Estonia

Mr Pier Carlo PadoanDeputy Secretary-General and Chief Economist of the OECD

Mr Achim SteinerExecutive Director, United Nations Environment Programme

Dr. Kandeh Yumkella Director General, United Nations Industrial Development Organisation

Mrs Mercedes Bresso
President of the Committee of the Regions of the European Union

Mr Peter BakkerPresident World Business Council for Sustainable Development (WBCSD)

Mr Jean-Michel Herrewyn CEO Veolia Water

Mr Ian Cheshire CEO Kingfisher, UK

Mr Paul PolmanCEO Unilever, Vice Chairman WBCSD

Mr Michiel Soeting Global Chairman Energy and Natural Resources Industry Sector KPMG

Ms Barbara Kux Member of the Managing Board and Chief Sustainability Officer Siemens AG

Mr Giorgio Squinzi CEO of Mapei

Mr Peter BlomCEO Triodos Bank

Mr Mikael Karlsson European Environmental Bureau (EEB)

Ms Magda Stoczkiewicz Director Friends of the Earth Europe (FoEE)

Mrs Bernadette Ségol European Trade Union Confederation (ETUC)

Mrs Monique Goyens
Director-General European Consumer Organisation (BEUC)

Mr Paul Ekins University College London Energy Institute

Mr Johan Rockström Stockholm University, Executive Director of the Stockholm Environment Institute and the Stockholm Resilience Centre

Mr Gunter Pauli Entrepreneur, author, founder of the Zero Emissions Research and Initiatives

1 comentaris:

myhuonglequyen ha dit...

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

FadoExpress là một trong những top công ty vận chuyển hàng hóa quốc tế hàng đầu chuyên vận chuyển, chuyển phát nhanh siêu tốc đi khắp thế giới, nổi bật là dịch vụ gửi hàng đi đài loan và dịch vụ gửi hàng đi canada uy tín, giá rẻ