28.12.12

Reconeixement a Josep Lluís Cleries

Sumant-me a les mostres de reconeixement a Josep Lluís Cleries, conseller de Benestar i Família (2010-2012), i lamentant que per raons alienes a la qualitat de la seva tasca no hagi tingut l'oportunitat de continuar amb tan alta responsabilitat política, reprodueixo la carta de la presidenta de la Federació Catalana del Voluntariat Social.

Són moltes les entitats que al llarg d'aquestes vint-i-quatre hores li han mostrat el seu suport, fet que reflecteix que malgrat les limitacions del pressupost que ha hagut de gestionar com a conseqüència dels ajustaments pressupostaris, ha sabut mantenir un espai de diàleg i col·laboració amb el sector social, per al qual portava molts anys treballant amb plena dedicació. Trio la declaració de la FCVS per la implicació que he tingut professionalment en els esdeveniments que citen:

Reconeixement a Josep Lluís Cleries

Com a Presidenta de la FCVS (www.voluntaris.cat) , vull agrair la tasca realitzada per la Conselleria de Benestar Social i Família, en el curt període de temps al capdavant de la qual hi ha hagut el Conseller Josep Lluís Cleries.

Com a persona implicada i sensible en el camp social, i especialment en el del voluntariat, només arribar a la Conselleria va voler portar a terme el 2on Congrés Europeu del Voluntariat, on hi va incloure, en una decisió política que l’honora, el 1er Marketplace social de Catalunya, a petició de la FCVS, la qual havia ideat el projecte. Fer l’encaix de les dues voluntatats va ser àgil i dialogat.

Quan les entitats del Consell de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya (CAVC) li varem proposar l’elaboració d’una llei per a preservar el model català de voluntariat, ho va acollir posant tots els mitjans del Departament a l’abast de les entitats per a tirar-la endavant, de la manera més ràpida i senzilla. Per qüestions lligades a l’aturada d’agenda que l’avançament de les eleccions va suposar, el procés d’elaboració de la Llei encara no s’ha enllestit, però confiem a poder reprendre'l el més aviat possible.

Per tot el que dic, la meva conclusió és que Josep Lluís Cleries en el terreny de l’associacionisme i el voluntariat ha fet una molt bona feina. D’altra banda, ens deixa dues tasques endegades de cara el 2013 que poden ser tot un revulsiu: la Llei del Voluntariat i la segona edició del Marketplace 2013. Tots dos projectes, ben segur, aportaran valor afegit a l’associacionisme i el voluntariat. Justament el que ell volia: construir país a través de la justícia social i de la cohesió.

Moltes gràcies Conseller, per fer costat i creure en les entitats socials i en els seus voluntaris i voluntàries.

Francina Alsina i Canudas
Federació Catalana de Voluntariat Social
Presidenta

2 comentaris:

alfons banda ha dit...

M'adhereixo al reconeixement de la tasca i de la sensibilitat de ja ex-conseller J.L. Cleries

Alfons Banda

Albert ha dit...

Veritablement una tasca excel·lènt!