15.12.12

Mas-Colell: «Sense estat propi no hi haurà supervivència»

El conseller d’Economia en funcions i candidat a repetir en el càrrec, Andreu Mas-Colell, ha assegurat aquest vespre que “sense un estat propi no hi haurà supervivència”. En la presentació del llibre del l’historiador Francesc Cabana, “Espanya, un pes feixuc” a Barcelona i on ha participat també l’ex-conseller Antoni Castells, Mas-Colell ha acusat a l’Estat espanyol de ser un “fre” al creixement econòmic de Catalunya.

“Espanya més que una cotilla és una camisa de força”, ha definit el conseller per afegir que “fins i tot, el centralisme espanyol perjudica més que no pas l’espoli fiscal”. “Ens cal poder polític, autogovern de veritat” ha sentenciat Mas-Colell que no veu més sortida que “l’estat propi per garantir la supervivència de Catalunya”. “Sense poder polític no tindrem poder econòmic”, ha conclòs.

El govern espanyol continua amb l'asfixia econòmica a la Generalitat

Presentarà un recurs al Tribunal Constitucional per l'euro per recepta


La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáez de Santamaría, ha confirmat aquest divendres que l'executiu presentarà un recurs d'inconstitucionalitat contra l'euro per recepta, mesura que quedaria suspesa si el TC accepta a tràmit el recurs. Segona la vicepresidenta, l'euro per recepta incompleix la Constitució perquè considera que Catalunya no pot regular sobre els productes farmacèutics i perquè els ciutadans catalans estan obligats a pagar dues vegades. D'aquesta manera, el govern espanyol bloqueja una mesura que, encara que ha resultat polèmica, ha generat nous ingressos a la Generalitat.


Mas-Colell denuncia el "saboteig" de les finances catalanes

El conseller xifra el descens d'ingressos en 140 MEUR i considera poopulista i sarcàstic al·legar raons d'equitat

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha criticat el recurs presentat pel govern espanyol al TC contra l'euro per recepta en considerar que, amb aquesta decisió, l'executiu del PP "saboteja" les finances públiques. Un fet especialment greu quan, segons ha dit, se suma al repartiment esbiaixat dels objectius de dèficit entre Estat i comunitats autònomes. "Això anava de negar-nos recursos, no de constitucionalitats", ha declarat el conseller, que ha xifrat en 140 milions el que deixarà de recaptar la Generalitat cada any. Mas-Colell ha dit a més que és "sarcàstic" i populista que s'al·leguin raons d'equitat, quan el mateix govern que pren la mesura ha decidit no apujar les pensions.