20.12.12

L’Associació per les Nacions Unides, en defensa de la justícia

L’ANUE es vol sumar a les peticions incloses a la “Carta Abierta al Presidente del Gobierno: compromiso con la Justicia” que les associacions de jutges i fiscals (els signataris de la carta els trobareu a la darrera pàgina) van enviar dilluns al Sr. Rajoy.

Des de l’ANUE donem suport als signataris de la carta tot entenent que les seves preocupacions i peticions al govern espanyol es vinculen clarament amb el “Projecte final dels Principis Rectors sobre l’extrema pobresa i els drets humans”, presentat per la Relatora Especial Magdalena Sepúlveda Carmona. Aquests “Principis Rectors” han estat aprovats pel Consell de Drets Humans en la resolució A/HRC/RES/21/11, comptant amb el vot favorable d’Espanya. Siusplau, pareu atenció a la pàgina 14 (epígrafs 67-68 de l’apartat C) on es parla concretament del “Dret a igual protecció davant la llei, igual accés a la justícia i mitjans de reparació efectius”.

L’ANUE, tenint en compte aquests “Principis Rectors”, es fa partícip de la preocupació exposada pels signataris de la carta, amb els quals reclamem “solucions per a que el nostre sistema judicial pugui seguir garantint els drets fonamentals en el marc del nostre Estat Constitucional”.

Podeu llegir els documents aquí:

www.anue.org/docs/117164039-Asociaciones-de-Jueces-y-Fiscales-Carta-Abierta-Del-17-de-Diciembre-de-2012-Al-Presidente-Del-Gobierno.pdf

www.anue.org/docs/principios-rectores-pobreza-y-derechos-humanos.pdf