6.12.12

Esperant la resposta de @Equo

Entre les piulades que vaig enviar amb motiu de l'atac a la llengua catalana per part del ministre Wert (En referència al major atac que ha rebut la llengua catalana en educació en plena democràcia) n'hi havia una dirigida a l'organització política Equo que no ha merescut resposta fins ara.
Tiene algún posicionamiento sobre la intención de de españolizar a los niños catalanes, eliminar la inmersión, relegar Catalán?
He mirat la pàgina web (http://partidoequo.es/) i tampoc no hi fan referència. Sincerament, no comprenc com es pot defensar la sostenibilitat sols en termes ambientals sense concebre-la de manera més àmblia incloent també els aspectes culturals, entre d'altres. De fet, arreu del món es tendeix a fer-ho en aquest sentit més ampli, però les persones que lideren l'organització a l'estat espanyol tenen una visió limitada en aquest sentit, i sembla que els punt de vista unionistes i nacionalistes espanyols passin per damunt d'una concepció més holística.

Potser avui tenen alguna cosa a celebrar. Els que considerem que no es pot commemorar una constitució que s'està utilitzant contra el desenvolupament democràtic i la diversitat avui treballem. Tant de bo demà hi hagi resposta!


N'hem parlat en altres ocasions:

2.10.12 La contradicció d'Equo: sostenibilitat sense diversitat, sostenibilitat sense llibertat. El congrés d'Equo evita referir-se a la plurinacionalitat d'Espanya i desestima l'autodeterminació
El congrés que ha celebrat Equo aquest cap de setmana ha aixecat polèmica. I ho ha fet perquè la direcció ha tombat unes esmenes que anaven en la línia de reconèixer la plurinacionalitat d'Espanya i el dret a l'autodeterminació. Segons informa el diari ARA, s'han tombat les esmenes presentades per les delegacions del País Valencià i les Illes Balears que anaven encaminades en aquest sentit.

20.7.11 Diversitat biològica + diversitat cultural, inseparables. Si fa uns dies transmetíem les paraules de Federico Mayor Zaragoza, qui fou secretari general de la UNESCO, avui us traslladem les reflexions de Christine Alfsen, directora de l'Oficina de la UNESCO davant Nacions Unides a Nova York. En aquesta entrevista en anglès (subtitulada en català) ens explica que "el manteniment de la diversitat biològica està estretament lligat a la diversitat cultural i lingüística".

PD: He rebut la resposta d'Equo, a qui agraeixo el seu posicionament, encara que feble: no especifiquen si entre les raons per les quals hi estan en contra hi ha també les que fan referència a la llengua, i en tot cas no hi ha cap posicionament oficial o explicació més concisa al seu web.

estamos en contra propuesta Wert
Repiulat per