16.12.12

'La Marató' del 2012, la més participativa de la història

Aquest diumenge, TV3 i Catalunya Ràdio celebren la 21a edició del programa que fa de Catalunya el segon país més solidari d'Europa. Enguany, per lluitar contra el càncer, es faran 2.000 activitats arreu del territori, una xifra a la qual no s'havia arribat abans

Ariadna Oltra i Òscar Dalmau presentaran avui la 21a edició de La Marató de TV3, dedicada a la lluita contra el càncer. Ariadna Oltra i Òscar Dalmau presentaran la 21a edició de La Marató de TV3, dedicada a la lluita contra el càncer / TV3 TVC

Al plató de 'La Marató' està tot a punt perquè Ariadna Oltra i Òscar Dalmau condueixin 15 hores de directe aquest diumenge, en una edició que destinarà els donatius a la recerca sobre el càncer. És per això que una trentena de testimonis, incloent-hi personatges públics com Tito Vilanova o l'actor Pep Anton Muñoz, explicaran la seva història, s'emetran les crides de col·laboració que han fet artistes i treballadors de la televisió, es faran més de 40 connexions en directe pel territori i també moltes actuacions al plató. Catalunya Ràdio se sumarà al projecte des de les 8 del matí. En paraules d'Eugeni Sallent, director de TV3, "'La Marató' ha traspassat TV3 i Catalunya Ràdio i s'ha convertit en un projecte de país".

Repte en plena crisi
En aquest context de crisi, l'esdeveniment solidari haurà d'aconseguir millorar la xifra de recaptació de l'any passat, que va arribar a superar els 8.900.000 euros. De fet, des que se celebra aquest programa, la quantitat que s'ha donat per part de ciutadans i empreses és de més de 106 milions d'euros. Tot i això, les expectatives dels organitzadors poden ser optimistes, ja que abans de començar el programa els números acompanyen. S'han venut més discos de 'La Marató' que mai –vora els 200.000– i també està tenint molt èxit el llibre, del qual s'ha fet una tirada d'11.000 exemplars –i que ja apareix en les llistes de més venuts a Catalunya.

Participar-hi
Encara que es puguin fer donatius fins al 31 de març, el dia gros és aquest diumenge. Per això, hi haurà 1.000 línies telefòniques que seran ateses per més de 2.400 voluntaris. Tot i això, les dades de participació no es queden aquí. Aquest 2012 hi haurà més de 2.000 activitats arreu de Catalunya, i també a fora, que serviran per recaptar diners, i amb les quals es connectarà des del plató del programa. El telefon per fer donatius és el 905 11 50 50, però hi ha altres vies per fer-ne. Per exemple, a través del web del programa: tv3.com/marato/donatius.

Font: ARA