28.12.12

Índia: Escoles en lloc de Tallers de Treball Esclau

El Parlament de l'Índia està a punt de tancar l'any sense aprovar la llei contra el treball infantil més ambiciosa de tota la seva història. El pitjor del cas és que la llei té el suport de la majoria dels parlamentaris, però ha estat congelada durant setmanes perquè segons ells "no és prioritària".


Índia és el centre neuràlgic mundial del treball infantil. Nens de tan sols cinc anys són venuts als traficants i després forçats a treballar com esclaus, subjectes a múltiples abusos i maltractaments físics. Aquesta històrica llei prohibiria qualsevol forma de treball infantil per a menors de catorze anys i oferiria ajudes perquè les famílies més pobres poguessin mantenir els seus fills a l'escola. Però els parlamentaris han deixat que aquesta llei se'ls s'escorri de l'agenda, mentre els grups defensors dels drets dels nens de l'Índia diuen que necessiten la nostra ajuda per augmentar la pressió pública ara.


Si des de la comunitat d'Avaaz ens unim, podrem crear una onada d'atenció sobre aquest projecte de llei i pressionar els legisladors perquè l'aprovin. Signatura aquesta urgent petició i reenvíala a tothom. Quan siguem un milió, lliurarem el nostre missatge al Parlament juntament amb nens que al seu dia van viure aquestes terribles experiències:


http://www.avaaz.org/es/india_child_labour_g1/?bLmobab&v=20551

 És aterridor: 215 milions de nens i nenes treballen en mines, pedreres i fàbriques arreu del món. Tots els països han signat un acord per eradicar el treball infantil com a eix central de les seves polítiques nacionals d'educació. No obstant això, Índia és el país amb una major mà d'obra infantil del planeta. Si el projecte de llei s'aprova, prohibiria el treball infantil per a menors de 14 anys i tot treball perillós per a menors de 18. Aquesta iniciativa a més inclou solucions perquè la llei no afecti les famílies més pobres i assegurar el dret a l'educació gratuïta i proposant beques per compensar les pèrdues econòmiques d'aquestes famílies.

Els crítics de la llei diuen que el problema real no són les lleis, sinó la seva falta d'aplicació. I és cert que en els últims tres anys només el 10% de 450.000 denúncies contra el treball infantil van ser tramitades sota la feble legislació actual. Però la nova llei vindria a pressionar més del problema. La Policia ja no estaria supeditada a l'ordre d'un jutge per poder actuar. Qualsevol forma d'explotació comercial del treball de menors de 14 anys seria penalitzada, i en comptes de sancionar amb multes o amb curtes condemnes carceràries, els culpables s'enfrontarien amb prou feines.


Tot i que la majoria dels parlamentaris indis diuen que donen suport a la llei, no senten que hi hagi una urgència política per sotmetre-la a votació. Però amb cada dia que passa, més nenes i nens són forçats a una vida miserable dins inhumans tallers i fàbriques. Està a les nostres mans donar-los aquest impuls que necessiten per actuar. Signa la petició per als legisladors de l'Índia ara, i comparteix amb tots els teus coneguts:

http://www.avaaz.org/es/india_child_labour_g1/?bLmobab&v=20551

 Una i altra vegada, la comunitat d'Avaaz ha impulsat diferents campanyes per protegir els nens i els grups més vulnerables. Fa unes poques setmanes, ens unim en una petició de 1.2 milions de persones i ajudem a passar el pla d'educació infantil més exhaustiu del Pakistan. La manera com tractem als nostres nens i nenes és com un termòmetre dels nostres principis ètics. Ha arribat l'hora de prendre accions fermes per aturar aquests abusos. Unim-nos en defensa del futur dels nens que pateixen a l'Índia.

Amb esperança i determinació,Jamie, Alice, Alex, Alaphia, Lisa, Jeremy, Ricken, Dalia, Rewan, Michelle i tot l'equip de Avaaz


La llei contra el treball infantil més dura de la història de l'Índia està encallada ... perquè els polítics diuen que no és la seva "prioritat"! Però la majoria dels parlamentaris li donen suport i només necessiten una enorme empenta ciutadana per aprovar-la ara. Alcem les nostres veus pels nens de l'Índia. Firma ara


Més Informació:

La India propone la prohibición del empleo de niños menores de 14 años de edad (OIT):
http://www.ilo.org/ipec/WCMS_189568/lang--es/index.htm

"Preparant-nos per a la nova legislació contra el treball infantil -- en anglès (The Hindu)
http://www.thehindu.com/opinion/op-ed/article3878212.ece

Niños esclavos: 400 millones de niños sin infancia (Público):
http://www.canalsolidario.org/noticia/ninos-esclavos-400-millones-de-ninos-sin-infancia/29133

Trabajo esclavo en la India: empresas españolas en la 'lista negra' (El Confidencial):
http://www.elconfidencial.com/espana/2012/03/23/trabajo-esclavo-en-la-india-tres-empresas-espanolas-estan-incluidas-en-la-lista-negra-94749// 


Nota: ens hem adherit a la campanya