6.12.12

En referència al major atac que ha rebut la llengua catalana en educació en plena democràcia




Aporto les piulades al twitter que he fet aquests dies amb motiu de la proposta reaccionària i predemocràtica que ha fet el ministre espanyol Wert que pretén carregar-se la immersió lingüística que tants èxits i elogis ha comportat. La seva voluntat no és altra que trencar la cohesió social i crear conflicte a Catalunya per a poder tenir un major control polític i per a poder posar traves al procés democràtic del dret a decidir.

Així, mateix, d'entre les moltes reaccions de la societat civil, aporto el comunicat del FC Barcelona. Reacció del FCB als atacs contra la llengua catalana: El Barça defensa la llengua catalana i el model d’immersió lingüística.

En un comunicat oficial, el FC Barcelona recorda que “la llengua, com el nostre Club, és un element d’integració que permet identificar-se amb el país, al marge de procedències i sensibilitats”
El mosaic del Camp Nou per al Clàssic / FOTO: ÁLEX CAPARRÓS - FCB
A continuació reproduïm de manera íntegra el comunicat oficial del FC Barcelona:

“El FC Barcelona vol reivindicar de manera enèrgica la llengua catalana i el model d’immersió lingüística vigent a Catalunya en els darrers 34 anys.

La llengua, com el nostre Club, és un element d’integració que permet identificar-se amb el país, al marge de procedències i sensibilitats. La llengua catalana i el seu ensenyament a les escoles forma part de la nostra identitat i és un element cabdal per a la cohesió social i la convivència del nostre poble.

Per aquest motiu, el FC Barcelona es posa al servei del país, com ha fet al llarg de la seva història, per defensar la nostra cultura i la nostra identitat.”

Tito Vilanova: "Amb la llengua no podem tornar 30 anys enrere"
Tito Vilanova saluda l'entrenador del Benfica, Jorge JesusL'entrenador del Barça també ha defensat la immersió lingüística
Tito Vilanova saluda Jorge Jesus ALEJANDRO GARCÍA / EFE
Tito Vilanova, entrenador del Barça, també s'ha mullat a favor de la immersió lingüística. "Quan era petit, vaig estudiar tot en castellà. Tan sols tenia una assignatura en català. Si torna a passar això, tornem 30 anys enrere. El que hem de fer és obrir-nos i, quants més idiomes parlem, millor. No podem tornar 30 anys enrere", ha dit el tècnic en roda de premsa.
L'entrenador del Barça s'ha afegit a l'opinió de Carles Puyol.

Carles Puyol remata de cap davant el migcampista del Benfica Nemanja MaticEl capità del Barça ha volgut ser contundent després del partit contra el Benfica, i s'ha reafirmat amb la piulada que va fer dimarts en què defensava l'escola en català. "M'han atacat molt dient que parlo de política; i penso que no parlo de política, sinó que defenso la nostra cultura i la nostra llengua"


Tuits:


El líder de de Tarragona, Alejandro Fernández, esborra l'apunt on deia «xusma» als pro-immersió
El Barça sale en defensa del catalán por la ley Wert "La lengua, como nuestro club, es un elemento de integración" dice
El projecte de és imperial. La prova del cotó és al País Valencià. Editorial vilaweb
Si queda sentido común en Moncloa y Génova: la reforma de Wert sólo se podrá aplicar de la mano de la fiscalía y la GuardiaCivil.
Los federalistas españoles tienen una ocasión de oro parademostrar que la solidaridad va más allá de firmar manifiestos


Comunicado en Colegio Abogados de Madrid: lectura obligada para comprender situación en España


Soy de Madrid y me solidarizo con Cataluña en su denuncia contra la nueva Ley de Educación k relega el idioma catalán a 4º lengua
Señor Wert, a mí los profesores me dan las clases en castellano cuando voy al grupo de valenciano, ¿me pagarán un cole privado?
La ANC propone "desobediencia civil" frente a la reforma educativa de Wert vía
Tiene algún posicionamiento sobre la intención de de españolizar a los niños catalanes, eliminar la inmersión, relegar Catalán?
Perquè no comencema pensar en una declaració unilateral d'independència del Parlament?
Aún esperamos la respuesta a Wert de intelectuales españoles que apostaban por el entendimiento antes del 25N. El silencio de los cobardes.


Cop d'Estat contra el català a l'escola
¿Y debe saber Wert que aquí, en Argentina, hay personas que van a clases de catalán para aprender la lengua de sus abuelos, familia, etc?
Para defender la Lengua catalana de pretensiones predemocraticas de estamos solos los catalanes? O hay alguien en España?
Amb l'engany de les pensions, si té dignitat, hauria de dimitir i demanar perdó. I amb això del ... demà mateix!!
El deseo de España que es q los niños de hasta 15 años (ESO) no tengan q saber Catalan. En otras palabras, q desaparezca. Asfixia cultural.
Indignación en Twitter por la nueva ley educativa, que relega el catalán a cuarta lengua
Le ministre d' éducation espagnol veut "espagnoliser" (sic) les enfants catalans et réduire radicalement l' enseignement du et en catalan
Aquests franquistes fa pocs dies van fer el vídeo de "nos gusta Catalunya"
intenta acabar el trabajo que Franco no concluyó: liquidar la Lengua catalana. El fascismo llegó al poder pq nadie lo pensaba posible


Els quatre atacs al català de la nova llei d'educació espanyola, la llei Wert
avisa que demà mateix farà arribar un text a tots els centres perquè es posicionin contra la llei que ataca el model català
: La proposta de llei de Wert converteix el català en llengua residual a l'escola ” Urgent marxar d'Espanya!