30.5.12

Un eurodiputat explota i diu la veritat / Un eurodiputado explota y dice la verdad[ca] Un eurodiputat explota i diu la veritat. Encara que sigui un antieuropeu, ja va bé que algú parli clar: Nigel Farage és un polític britànic. Lidera el Partit de la Independència del Regne Unit, partit polític de dretes i euroescèptic, un grup d'opinió amb representació institucional, sobretot en el Parlament Europeu, que advoca per la separació del Regne Unit de la Unió Europea. El seu principal baluard es troba en el medi rural d'Anglaterra i Gal·les. El seu grup, amb representació pròpia al parlament d'Estrasburg, sol·licita de tant en tant la celebració d'un referèndum a la Gran Bretanya per dirimir la pertinença o no d'aquest estat a la Unió Europea. Està a favor de sotmetre a referèndum la Constitució Europea (Tractat de Lisboa de 2007), i en contra de la manca de transparència del procés i l'ambigüitat dels seus articles.

[es] Un eurodiputado explota y dice la verdad. Aunque sea un antieuropeo, ya va bien que alguien hable claro: Nigel Farage es un político británico. Lidera el Partido de la Independencia del Reino Unido, partido político de derechas y euroescéptico, un grupo de opinión con representación institucional, sobre todo en el Parlamento Europeo, que aboga por la separación del Reino Unido de la Unión Europea. Su principal baluarte se encuentra en el medio rural de Inglaterra y Gales. Su grupo, con representación propia en el parlamento de Estrasburgo, solicita cada cierto tiempo la celebración de un referendum en Gran Bretaña para dirimir la pertenencia o no de este estado en la Unión Europea. Está a favor de someter a referendum la Constitución Europea (Tratado de Lisboa de 2007), y en contra de la falta de transparencia del proceso y la ambigüedad de sus artículos.

2 comentaris:

Josep J. ha dit...

.. i que diu, en concret?

Josep Maria Canyelles ha dit...

Això de "dir la veritat" és el títol que ja portava... De fet, el que diu és que alguns eurotecnòcrates no tenen legitimitat per a prendre les decisions que prenen; i que Alemanya està governant Europa. Ell ho diu per als seus interessos antieuropeus, però té raó en el que diu, i és una alenada d'aire fresc que això es digui des d'un escó del Parlament!