26.5.12

Falta un dia per la Marató de la Pobresa

  • Josep Maria Canyelles hi explicarà què és la Responsabilitat Social
  • Aquest diumenge tindrà lloc una Marató excepcional per la gravetat de la crisi i com està provocant exclusió social

La Marató per la pobresa és una iniciativa excepcional i puntual que vol mobilitzar la ciutadania i donar suport a les entitats i persones que treballen per combatre-la, amb el lema: "Que ningú es quedi fora de joc".

Tal com s'ha concebut, la Marató vol ser una resposta per part de la televisió pública catalana en suport de les entitats socials que treballen per la inclusió social, i per sensibilitzar la ciutadania. Òbviament no pretén substituir les responsabilitats dels poders públics ni apostar per un model de donacions caritatives puntuals. Es tracta de conèixer el sector social, conèixer la realitat social, comprometre-s'hi, i atendre també les causes de la poblesa.

A les 17'50h es parlarà també de responsabilitat social, i l'Agnès Marquès em farà una breu entrevista en la qual miraré de transmetre també la importància que la responsabilitat social de les empreses no s'entengui com filantropia sinó a partir d'un compromís integrat, que abordi la pobresa com un dels principals reptes que en aquest moment té el nostre país.

Antoni Bassas, presentador, junt a Agnès Marquès, de la Marató, argumentava aquesta setmana des de les pàgines de l'ARA: "una Marató per la pobresa només és un programa de televisió, que no pretén substituir les obligades polítiques socials, igual que la Marató contra una malaltia no substitueix les polítiques sanitàries ni de recerca científica. Que la nostra exigència als poders públics perquè assegurin la igualtat d'oportunitats i corregeixin la injusta distribució de la riquesa no pot ser una excusa per a la no-acció. I que quan em pregunto què és millor, si fer la Marató o no, ho veig clar: l'endemà de la Marató, la vida de milers de persones serà una mica menys difícil".

La Taula del Tercer Sector fa una crida a participar a la ‘Marató per la pobresa’
La Marató de la Pobresa estrena spot
La Marató per la pobresa ja té data i la primera aportació
[es] La Marató por la pobreza ya tiene fecha y la primera aportación