19.8.11

Warren Buffet demana que els rics paguin més impostos

En castellano en Expok
Reproduïm aquesta notícia publicada el 17 agost 2011

El multimilionari exhorta a EU a incrementar els impostos dels més rics per tal de reduir el dèficit pressupostari del país

El magnat Warren Buffett va instar als Estats Units a incrementar els impostos dels més rics per tal de reduir el dèficit pressupostari pel qual travessa la nació.

En una columna publicada avui al diari The New York Times, Buffett va assenyalar que els líders han demanat un 'sacrifici mutu' i ja és hora que els més acabalats deixin de ser mimats pel govern, a més va dir que una alça fiscal no descoratjar la inversió.

Buffet, de 82 anys i una de les persones més riques del món, va explicar que l'any passat va pagar al fisc en impostos 6 milions 938 mil $.

'Sembla un munt de diners. Però només va ser 17.4% dels meus ingressos gravables, i aquest és un percentatge més baix del que va pagar qualsevol de les altres 20 persones en el nostre despatx. La seva càrrega fiscal va variar del 33 al 41% i una mitjana del 36%, va explicar.
Per aconseguir un equilibri del límit del deute, despeses i impostos de la nació, demòcrates i republicans es van embrancar en una lluita partidista durant poc més de tres mesos que va portar inconvenients financers a la nació.
'Els nord-americans han perdut la confiança en el Congrés perquè davant els problemes fiscals', va expressar el magnat.
Buffet, president del grup Berkshire Hathaway, va explicar que si les persones inverteixen diners per guanyar diners, com alguns dels seus amics, el percentatge d'impostos pot ser una mica més baix que el seu. 'Però si les persones guanyen diners d'un treball, el seu percentatge d'impostos és sens dubte superior al meu i probablement molt per sobre", ha afegit.
Buffet va dir que ell i els seus amics milionaris han estat durant molt temps molt mimats pel Congrés. 'És hora que el nostre govern prengui seriosament el sacrifici compartit', va exposar.
Va suggerir al govern que incrementi els impostos a guanys majors a un milió de dòlars, fins i tot en dividends i guanys de capital, i que l'aranzel sigui major per als que guanyin 10 milions de dòlars.
Font: Eluniversal.com.mx
Publicada: 15 d'agost de 2011