En la celebració es projectarà el documental 'La costa submergida del Garraf' i s'oferirà bull de tonyina i embotits ecològics de Can Fusteret. El document gràfic produit pel Consorci dels Colls Miralpeix i l'Associació Promar, que mostra les activitats que promou l'entitat en la costa entre Cubelles i Sitges com és el control de la degradació que pateixen les praderies de posidònia, els esculls del Garraf, l'alga invasora “Caulerpa Racemosa' i la reintroducció del cavall de mar en les praderes de posidònia.
Quant al bull de tonyina, l'altre protagonista de la celebració, és un clar testimoni de la sobre explotació dels mars i oceans. Cada vegada les tonyines que es poden pescar són més petites i el tamany del seu budell no és apte per a l'elaboració d'aquest plat. Així, seguint amb la impunitat amb què es pesca, a més d'extingir espècies, també desapareixerà tota una cultura que existeix vinculada a la seva gastronomia.
Més informació
Via Jornal.cat
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada