9.2.14

Pete Seeger: "la foscor no es pot combatre amb més foscor"

Amb motiu de la mort fa uns dies de Pete Seeger, cantant i activista per les llibertats i la pau, el vilanoví Ton Dalmau (a la foto acompanyant el cantant) ens escriu aquestes notes.

El passat dia 27 ens va despertar la notícia de la mort del cantant de folk en Pete Seeger, als seus 94 anys.

Aprofitem per escriure algunes frases seves que ens haurien de fer reflexionar, ja que en Pete ha estat una persona que fins el seu darrer dia ha estat conseqüent amb el que ha dit, cantat i fet.
 
En motiu d'una cantada de folk que varem fer a Vilanova i la Geltrú, l'any 2009, quan ell acabava de complir 90 anys i el felicitàvem tot demanant-li unes paraules, ens va contestar: "No celebreu els meus 90 anys. llegiu aquest breu missatge: Estimats amics,  ho sento, no puc estar amb vostès al meravellós festival, però me n'alegro que estigueu cantant junts, grans i joves. Les seves cançons salten les barreres de la religió, les barreres de la política, i les barreres de molts tipus de malentesos! Pete

Avui dia, amb tanta desesperança social, és molt interessant de veure el documental de la seva vida: "Pete Seeger: the power of song", és un crit a l'esperança i ens diu coses com que "si el món té futur no serà degut a una gran organització sinó milions i milions de petites comunitats que interactuen. La participació és el que salvarà la raça humana".

Les seves cançons, ens ajuden a obrir la ment, pas a pas, a una de les seves reflexions: "la foscor no es pot combatre amb més foscor"... treballador incansable per un món divers, sostenible i pacífic.

Enamorat de la Humanitat, del Planeta i de la força de la cooperació i del cantar plegats.

En el meu bloc, he intentat resumir el perquè Pete Seeger i el seu banjo no morirán mai: Mentre hi hagi odi en el Planeta, sempre algú recordarà les seves cançons i la seva tasca a favor de l’entesa pacífica entre els humans i amb la natura. En el seu banjo hi tenia escrit: “aquesta màquina encercla l’odi i el força a rendir-se”.

Que la seva persona ens segueixi inspirant durant molts anys!

Ton Dalmau