22.2.14

El Mobile World Congres té una agenda social

Dilluns comença el MWC i dimarts hi aniré per participar al m4all Networking Lunch, de Barcelona Mobile World Capital. Es tracta d'una sessió de treball tancada al públic que reunirà cent líders del sector mòbil i de la societat civil internacional per explorar possibilitats de col·laboració que millorin la qualitat de vida de les persones que més ho necessiten. Està prevista la intervenció del ministre TIC de Colòmbia Diego Molano i de la 4a Tinent d’Alcalde de Barcelona Maite Fandos.

A més d'aquest acte, dins el MWC hi ha moltes altres accions on la tecnologia pren una dimensió social, que retallo tot seguit d'un article de l'organització.

Amb l’objectiu de facilitar el seguiment i la participació, us facilitem una breu agenda d’actes i projectes al voltant de m4all en el marc de MWC14. Aquests són esdeveniments especialment rellevants per a tots aquells interessats en la convergència de les solucions mòbils que milloren la qualitat de vida de les persones en risc d’exclusió social.

L’agenda m4all al MWC14 | Mobile World CapitalL’agenda m4all al MWC14

  • Seminari “Accessibilitat i Inclusió”, de Telefónica (24 de febrer, requereix inscripció prèvia) S’oferiran diverses xerrades relacionades amb l’accessibilitat i projectes dels proveïdors de serveis i les solucions mòbils per donar resposta a les necessitats de la gent amb discapacitats.
  • ArtAccés, de Generalitat de Catalunya al Stand de la Mobile World Capital CS70 (25 de febrer, 2.00pm-2.30pm), presentació de la nova app del Departament de Cultura que facilita l'accés als continguts audiovisuals a persones amb discapacitat visual o auditiva.
  • Changing Lives Through Mobile, de Nacions Unides i l’Ajuntament de Barcelona (25 de febrer, 18:30-20:30, programa complet) Dividida en dos tallers, aquesta xerrada analitzarà com els dispositius mòbils poden ajudar la joventut en atur dels països emergents i com es poden utilitzar, a més, per transformar el sector de l’educació.
  • Mobile Social Day, de la Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona i Mobile World Capital, al Mobile World Centre (26 de febrer, 10:00-15:00 h, programa complet, cal inscripció) Aquesta jornada mirarà d’informar els ciutadans de les oportunitats laborals i formatives que ofereix el sector dels dispositius mòbils. Els participants també podran presentar el seu propi currículum vitae.
  • Seminaris de GSMA for Development (24-27 de febrer) Apunteu-vos les dates, perquè GSMA també organitzarà diversos seminaris relacionats amb aquest tema durant el MWC 2014. Dilluns 24, de les 8:30 a les 10:30 h, es parlarà de Mobile for Development. Seguidament, el torn serà per Mobile Money for the Unbanked. Dimarts 25 se celebrarà, de les 11:00 a les 14:30 h, una xerrada sobre Personal Data. Dimecres serà el torn de la vida connectada amb Connected Living, el taller que s’impartirà de les 8:30 a les 12:15 h. Finalment, el dijous 27 es parlarà de l’Ecosistema Mòbil per a les Smart Cities (de les 8:30 a les 10:15 h) i, tot seguit, de l’Ecosistema Mòbil a l’educació.
  • Fundació Vodafone (24-27 de febrer, a l’estand de Vodafone). La Fundació Vodafone també presentarà durant tot l’esdeveniment, en el seu estand permanent, els projectes relacionats amb mobilitat i societat en què està treballant. Per exemple, veurem una demostració d’enred@te, una iniciativa conjunta amb la Creu Roja Espanyola que vol donar suport a la gent gran des de les tablets. Juntament amb l’ONCE, Vodafone està desenvolupant AudescMobile, que permet l’autodescripció ubiqua de continguts audiovisuals al mòbil. Amb les persones amb paràlisi cerebral en ment, i en col·laboració amb la Confederació ASPACE, estan treballant en el projecte ASPACEnet, l’objectiu del qual és facilitar la comunicació utilitzant dispositius mòbils. Finalment, també ens presentaran el seu Instant Network, una xarxa de comunicacions mòbils que es desplega en situacions d’emergència.
  • Qualcomm Wireless Reach (24-27 de febrer, a l’estand de Qualcomm) Podrem veure demostracions de tres dels seus prometedors projectes relacionats amb la tecnologia mòbil. Ens parlaran de CLINIPAK360, una iniciativa d’mHealth que pretén ajudar els metges i el personal sanitari de Nigèria proporcionant-los connectivitat perquè puguin consultar informació en qualsevol moment. De Nigèria passem a la Xina amb Let ‘s Get Ready, un conjunt d’aplicacions per a nens que utilitzen personatges divertits com els protagonistes de Barri Sèsam, per explicar als més petits com preparar-se per a les emergències. Finalment, al Brasil estan implantant Fishing with 3G Nets, un projecte que proporciona informació als pescadors (temps, preu del mercat, etc.) i que els ajuda a comunicar-se directament amb hotels i restaurants interessats en els seus productes.