8.2.14

"Una dona apunyala la seva parella"

Llegeixo un article d'Àlex Gutiérrez al diari ARA on explica que la secció de successos d'Alerta Digital és un compendi d'atrocitats i casos impactants. No entro mai a aquest diari, però sempre va bé conèixer què es cou en les antípodes ideològiques i ètiques.

El periodista ens explica que la immensa majoria de les notícies tenen com a nexe comú el fet que el protagonista és un immigrant. Però l'article mostra quina és l'excepció, quin és el protagonista quan no és un immigrant:
"Una dona apunyala la seva parella, que acabava de quedar lliure després d'una denúncia de maltractament" , "Una dona de València intenta matar a cops de paella el seu marit després d'adormir-lo amb pastilles que va dissoldre en una infusió", "Una dona va amenaçar els seus deutors amb denúncies per assetjament sexual". Efectivament, quan no és immigrant, l'agressora és una dona. I això forma part d'una altra part del seu ideari -és un dir-, en el qual s'apressen a parlar de feminazisme i de com els mitjans silencien la violència domèstica si les víctimes són homes.
M'agrada la frase com acaba: "Si apropes un codi deontològic a la pantalla, es crema espontàniament".