- Mentre que les empreses castellanes poden fer els contractes sols en la seva llengua, les empreses catalanes estan obligades a fer-lo en castellà encara que cap de les dues parts firmants hi tinguin cap interès.
- La bogeria nacionalista espanyola va sortint de mare amb normes que no responen a cap necessitat ni empresarial ni de respecte als drets dels usuaris i que sols responen a espanyolitzar les societats que formen part de l'àmbit estatal.
- Els catalans som considerats de nou ciutadans de segona i a les empreses se'ls imposen unes obligacions pròpies d'un règim colonial absolutament fora de lloc en una societat oberta i una economia desenvolupada.
- El PP i el PSOE aproven una altra llei impositiva del castellà als ciutadans catalans en un dur atac contra l’ús del català en les relacions de consum.
A partir d’ara els empresaris catalans estaran obligats a facilitar les informacions sobre les característiques del contracte, econòmiques i jurídiques, en castellà. En els contractes a distància, tot i que es podran fer també en una altra llengua, estaran obligats a fer una còpia també en castellà. Mentre el català serà opcional o segons esculli el consumidor, la versió en castellà serà obligatòria, vulguin o no vulguin les parts.
Aquesta mateixa obligació serà per als contractes celebrats fora de l’establiment. Més enllà d’aquestes novetats, les empreses també estaran obligades a fer l’etiquetatge en castellà dels productes i les garanties. Segons aquesta llei, el català, en ambdós casos, es considerarà només opcional; de la mateixa manera que ho són el suec, el danès o el tailandès per al consum a l’estat espanyol.
Serà interessant veure la reacció d'alguns empresaris (o especialment líders d'organitzacions empresarials) que estan preocupats pel "procés català" com es posicionen davant aquest tipus d'atacs que no només ho són a la identitat catalana sinó al funcionament empresarial. Igualment, serà interessant veure si entre els col·lectius que promouen el respecte a la diversitat (especialment en el marc de la gestió de la responsabilitat social) a l'estat espanyol hi ha algun moviment de reacció.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada