5.2.14

Debat "Taula debat: El Turisme a Catalunya, motor d'activitat" al Col·legi d'Enginyers

  • El Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de Catalunya organitza un debat sobre el turisme a Catalunya com a motor d'activitat
  • Josep Maria Canyelles hi aportarà la visió de responsabilitat social vinculada al sector
  • El debat tindrà lloc el proper dimecres 19 de febrer a les 18h a la seu del Col·legi
La caiguda del consum intern a Catalunya i la recessió econòmica a la zona euro, que ha incidit en les nostres exportacions, ha portat una conseqüent evolució negativa del nostre PIB en els darrers anys.

Amb tot i això, el valor de la producció a l'hostaleria i restauració, les agències de viatges, les activitats de transport de viatgers, el lloguer de vehicles i les activitats d'oci i recreatives ha augmentat degut principalment a l'increment del nombre de turistes que ens visiten.

L'estimació del PIB turístic català per a l'any 2013 es preveu que superarà el 12% del PIB global català generat aquest any. D'aquest PIB turistic, la marca Barcelona representa més del 40%, tenint present que Barcelona és un referent europeu pel que fa sobre tot al turisme de creuers, de negocis, cultural i de fires i congressos.

Atesa la importància del sector turístic a l'economia catalana i la incidència i aplicació de noves tecnologies per a la seva potenciació ens proposem focalitzar la planificació estratègica que estan duent a terme les administracions catalanes en un marc, també, de consideracions lligades a la sostenibilitat i responsabilitat socials.

Hi intervindran:
  • Marian Muro, directora general de turisme de la Generalitat, que parlarà sobre el pla estratègic del turisme a Catalunya.
  • Carles Domingo, Director General de Creuers del Port de Barcelona, que centrarà el tema sobre el turisme a Barcelona.
  • Josep Maria Canyelles, expert en Responsabilitat Social Corporativa (Responsabilitat Global, Vector 5), que farà la seva exposició sobre el turisme sostenible i responsable a Catalunya.

Moderador:
  • Salvador Gómez, membre de la Comissió dels EI a les AAPP.
Presentació i cloenda l'acte :
  • Miquel Subirachs, president de la Comissió dels EI a les AAPP.
Assistència gratuïta. Places limitades. Pot fer la reserva utilitzant la inscripció online o trucant per telèfon al 933 192 304 (de 9 a 14 h i de 16 a 18 h).

Inscripció online col·legiats      
Inscripció online NO col·legiats

Data: dimecres 19 de febrer de 2014
Horari: 18:00 hores
Lloc: seu dels EIC, Via Laietana, 39, 5a. planta, Barcelona