12.11.11

Entitats socials i empreses es troben al Marketplace


Més de 900 persones i una cinquantena d’estands participen a la primera trobada d’intercanvi entre empreses i entitats de voluntariat a Catalunya. El Conseller de Benestar Social i Família Josep Lluís Cleries ha tancat el Marketplace i el 2n Congrés Europeu del Voluntariat.
La primera gran trobada entre empreses privades i entitats socials que s’organitza a Catalunya ha acabat amb un gran èxit de d’afluència i despertant molt interès entre els participants.
Més de 900 persones han assistit al Marketplace organitzat per la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) que s’ha dut a terme aquest matí al Museu Marítim dins del marc del 2n Congrés Europeu del Voluntariat organitzat per la Generalitat de Catalunya en motiu de l’Any Europeu del Voluntariat.
La presidenta de la FCVS, Francina Alsina, ha volgut destacar el gran interés que ha despertat el Marketplace i ha assegurat que “això mostra que cada vegada més les entitats socials i el món empresarial aniran de la mà a l’hora de dur a terme projectes”.
Una de les activitats que ha despertat més interès ha estat lazona de networking, on empreses i entitats han pogut intercanviar experiències entre ells a partir de dinàmiques organitzades per tal d’establir posibles projectes col·laboració.
Els quatre tallers que s’han dut a terme per aprofundir en les noves formes de col·laboració entre el món empresarial i el món social (Responsabilitat Social, Teaming, Coaching i Crowdfunding) també han comptat amb una gran participació.
Empreses i entitats han donat a conèixer els seus projectes de col·laboració a través d’una cinquantena d’estands situats a l’espai firal. IKEA, GAES, FNAC o MRW són algunes de les empreses que han donat a conèixer els seus projectes de responsabilitat social. D’altres han assistit al Marketplace acompanyades de l’entitat amb la qual més col·laboren. És el cas de Danone i el Banc dels Aliments, Nesté i Creu Roja, IBM i el Casal dels Infants, ESADE i Fundació Amics de la Gent Gran , Infojobs i ECAS o DKV i Intermón Oxfam, entre moltes d’altres.


La directora general d’Acció Cívica i Comunitària, Violant Cervera, durant l’obertura del Marketplace ha destacat que l’administració està satisfeta de veure com el món empresarial i les entitats socials s’han trobat. En aquest sentit, el Conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, en el seu discurs de cloenda del 2n Congrés Europeu del Voluntariat en el marc del Marketplace, ha destacat la innovació que ha suposat el Marketplace i el valor de la col•laboració. “Hem sabut implicar el món de l’empresa i el món del voluntariat i l’associacionisme. I hem demostrat que si sabem sumar també el món de l’emrpesa amb el món social, no sumem sinó que multipliquem. Lligar el món de l’empresa amb els valors de solidaritat també reforça el món empresarial”. 


En la cloenda del Marketplace s’han lliurat tres premis:

El projecte “Agafa el bastó”, de l’entitat Acció Gent Gran en col•laboració amb les fleques de Terrassa ha guanyat el Premi al Projecte Més Innovador. Ha lliurat el premi la presidenta delegada de l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa.
El regidor d’Adolescència i Joventut de l’Ajuntament de Barcelona, Raimond Blasi, ha lliurat el Premi al Projecte amb més Beneficiaris a l’Associació Banc Farmacèutic, pel seu projecte “Dóna un medicament a qui més ho necessita”, gràcies al qual unes 14.000 persones que no podrien accedir-hi a través del sistema sanitari, reben medicaments i material sanitari de manera gratuïta.
El Conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha lliurat el Premi per Votació Popular al projecte “Tinc un Amic”, de l’entitat La Tutela.