17.1.11

Els reptes del tercer sector

  • Queralt Anglès, Míriam Camps i Fermina Gómez, entrevisten Josep Maria Canyelles sobre els reptes del tercer sector 
  • Canyelles ha advocat per la innovació, el canvi i fins i tot les fusions: "Si tu-entitat vols crear valor social has de tenir una visió. Es perdrà la por a definir visions més ambicioses. Si tu-entitat de debò vols créixer hi ha moltes entitats amb qui pots compartir". 

El tercer sector de l’economia, el de les organitzacions no lucratives (ONL), rep les conseqüències nefastes de la crisi econòmica. Entre els subsectors més significatius hi ha precisament l’anomenat social, i és que com a conseqüència de la situació que pateix l’economia i les empreses, finalment també se’n veuen greument afectades les persones i els col·lectius vulnerables, aquells que són destinataris centrals de la seva acció social.

Tres participants en el Màster en direcció, gestió i organització d'ONL, de la Fundació Pere Tarrés (URL), Queralt Anglès, Míriam Camps i Fermina Gómez, entrevisten Josep Maria Canyelles, expert en polítiques públiques i socials i que ha tingut diferents responsabilitats públiques i privades en aquesta matèria.

Aquest text és la transcripció literal de l’entrevista que va tenir lloc el 10 de novembre de 2010 com a part d’un estudi sobre els reptes del Tercer sector. [continuar llegint text sencer en PDF]