4.11.13

Projecte "El barri, territori socialment responsable"

  • L'Associació per a les Nacions Unides publica "El Barri, Territori Socialment Responsable" a partir de materials i fitxes de Bones Pràctiques elaborades per Josep Maria Canyelles
El projecte de Barris Responsables va sorgir de l'interès per treballar els aspectes vinculats a la Responsabilitat Social des d'una perspectiva molt estretament vinculada al barri, i posant accent en la interrelació entre les parts i en els beneficis que pot aportar a la comunitat.

2012
Publicació del dossier El Barri, Territori Socialment Responsable, que recull les bones pràctiques de responsabilitat social d’empreses i organitzacions en els barris en els quals s'ha treballat amb la intenció d’afavorir un territori socialment responsable. Podeu descarregar el llibre en PDF aquí

2010 
Barris:
  • Barri de la Ribera – Sant Pere (Fundació Comtal, René + que electrodomèstics)
  • Barri de Gràcia (Fundació Festa Major de Gràcia, Cafès Novell, Bon Preu...)
Durant el 2010 s'ha desenvolupat a nous barris, com a continuació del projecte pilot desenvolupat anteriorment al barri de la Sagrada Família, com una proposta molt vinculada als interessos i dinàmiques del barri. L'Associació per a les Nacions Unides com a entitat promotora de la iniciativa, ha liderat el projecte, amb el suport tècnic de Josep Maria Canyelles, expert en RS, i amb el suport de la Regidoria de Drets Civils de l'Ajuntament de Barcelona.
2008/2009
Barri: Sagrada Família
El barri, territori socialment responsable és un projecte per desenvolupar el concepte TSR aplicat a barris de la ciutat de Barcelona. Es tracta d'una iniciativa promoguda per l'ANUE amb el suport de la Regidoria de Drets Civils de l'Ajuntament de Barcelona. En aquesta primera etapa del projecte hem desenvolupat el mapeig de responsabilitat social del barri de la Sagrada Família, desenvolupant les fitxes de bones pràctiques de la Fundació Claror, l'establiment Donaire, i l'Escola de Música Accent.
Pàgina web del projecte: www.barrisresponsables.cat