17.1.11

Els productes químics que ens envolten

Ahir vam poder seguir a TV3 un reportatge titulat Uns malalts incòmodes, que abordava les malalties sovint mal diagnosticades i mal reconegudes que són causades per l'exposició a productes químics en la nostra vida quotidiana o laboral.

La sensibilitat química múltiple és una malaltia poc coneguda. Hi ha una doble càrrega: el sofriment i la incomprensió. El reportatge hauria de fer reflexionar tant aquelles persones que sovint per desconeixement no donen importància al contacte amb agents químics com sobretot a empreses que en fan ús en graus diferents sense atendre totes les mesures de seguretat i sense fer un esforç per disminuir components químics que poden tenir conseqüències ignotes per a la salut. [podeu visualitzar el reportatge]

A més dels químics presents al nostre entorn, també preocupen aquells que es troben dins els aliments que consumim. Maria-Monique Robin analitza en la seva última obra els químics presents en la nostra cadena alimentària. "El nostre verí quotidià" és el darrer treball de l'escriptora i activista francesa Marie-Monique Robin, un llibre i un documental amb el mateix títol. Després de la seva primera publicació "El món segons Monsanto", Robin s'endinsa en la investigació dels productes químics presents en la nostra cadena alimentària, de quina manera s'avaluen i per quina reglamentació han de passar. L'autora analitza en aquesta obra els pesticides, plàstics o additius que es vinculen al sector de l'alimentació. [continuar llegint a Jornal.cat]