23.11.13

Canyelles va parlar d'RSE a la presentació de l'INCORPORA a l'empresariat de l'Alt Urgell

Ahir divendres al matí va tenir lloc a la Seu d'Urgell la presentació del programa INCORPORA, tal com havíem informat (Acte a la Seu d'Urgell).

El Centre Empresarial i Tecnològic de l'Alt Urgell (CETAP) va acollir un acte que fou inaugurat per l'alcalde de la Seu, Albert Batalla. També van intervenir el vicepresident del consell comarcal, Ricard Pérez; la presidenta d'Aspid, Montse Bertran; i el director de l'oficina de La Caixa a la capital de l'Alt Urgell, Joan Miquel Pasqual.


Josep Maria Canyelles, expert en RSE, va parlar de "La Responsabilitat Social com estratègia de desenvolupament del territori”. Canyelles va destacar que sovint les pimes i les microempreses gestionen la responsabilitat social amb més autenticitat que les grans empreses, però que han de saber estructurar millor les bones pràctiques i posar-les en valor, per tal que realment tinguin capacitat de crear valor econòmic i social i que responquin alhora a l'interès dels grups d'interès i de l'empresa.


Notícia al Diari Segre:

Dotze contractes a l'Alt Urgell per a persones amb discapacitat

c. sans | la seu d'urgell
L'Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (Aspid) va presentar ahir a la Seu d'Urgell el programa Incorpora, iniciativa promoguda per l'Obra Social La Caixa, que es desenvolupa a la comarca de l'Alt Urgell i que aquest any ja ha aconseguit la inserció laboral de dotze persones amb discapacitats a la comarca, segons la presidenta de l'entitat, Montse Bertran.

Aspid s'ha marcat com a objectiu per al curs 2013-2014 atendre a l'Alt Urgell unes 25 persones en el marc d'aquest programa, de les quals s'espera que sis s'incorporin al mercat laboral gràcies a les ofertes que es preveu que faran les 17 empreses que es visitaran en aquest període.

A partir de diversos programes, Aspid treballa a la comarca de l'Alt Urgell des de l'any 2007 gestionant ofertes laborals i cursos de formació. Des d'aquell any, l'entitat ha atès 499 persones, s'han visitat 230 empreses i s'han aconseguit 69 contractacions.

La jornada de presentació del programa Incorpora va comptar amb l'assistència de l'alcalde de la Seu, Albert Batalla; el vicepresident del consell comarcal, Ricard Pérez; la presidenta d'Aspid, Montse Bertran; i el director de l'oficina de La Caixa a la capital de l'Alt Urgell, Joan Miquel Pasqual.

En el marc de la jornada, Josep Maria Canyelles va oferir la conferència Responsabilitat social com a estratègia de desenvolupament del territori, amb l'objectiu de sensibilitzar els agents socioeconòmics de la zona sobre aquest concepte de desenvolupament social.