Intermón Oxfam engega la campanya Objectiu Robin Hood: que no paguin els de sempre! per lluitar contra la crisieconòmica sense que això comporti una retallada de les despeses socials.
Intermón Oxfam aposta per maneres alternatives de lluitar contra la crisi que evitin les retallades en despesa social que empren els governs com a mesures anti-crisi. L'entitat, sota la crida mediàtica de convidar a tothom a ser Robin Hood, l'heroi medieval que repartia el botí dels robatoris que feia amb la seva banda entre la gent pobra, proposa que s’apliqui un impost del 0,05% a les transaccions financeres internacionals.
Aquesta taxa permetria recaptar 300.000 milions d’euros anuals addicionals per combatre la pobresa, aquí i a la resta del món:
Per a difondre la campanya, Intermón Oxfam et proposa fer-ne difusió mitjançant elKit de l'Activista que inclou:
pòsters
recollida de signatures
banners
fulletons
difusió de la campanya mitjançant xarxes socials
També ha elaborat un vídeo en el que pots descobrir jugant quines són les persones perjudicades quan es retallen les despeses socials i les ajudes al desenvolupament:
Per saber-ne més:
Al desembre, el Congrés dels Diputats va aprovar els Pressupostos Generals de l’Estat amb una important retallada en Ajuda Oficial al Desenvolupament. El Govern ha optat per retallar en polítiques socials, la qual cosa implica condemnar a milions de persones. Altres països també estan retallant les ajudes socials com a mesura anticrisi. Però amb aquestes mesures acaben pagant els de sempre. I hi ha altres opcions viables per salvar la situació.
El volum de les operacions financeres representa actualment 70 vegades el PIB mundial i al voltant del 80% de les transaccions financeres se centren en operacions de molt curt termini i alt risc. Es tracta, principalment, d’operacions especulatives, que fins i tot l’ FMI ha titllat de risc per l’estabilitat econòmica global.
A Espanya l’aplicació d’aquesta taxa permetria recaptar fins a 6.300 milions d’euros anuals, “per cobrir les despeses de la crisi financera o per finançar béns públics globals”, segons els càlculs realitzats per la Fundació Ideas en el seu informe “Impostos per frenar l’especulació financera”, publicat el maig de 2010 amb economistes com el premi Nobel Joseph Stiglitz.
Pots llegir l'Informe complet de la campanya en el Pdf adjunt.
La Responsabilitat Social Corporativa (RSC) és la responsabilitat que assumeix una organització, sigui mercantil, pública o social, envers la societat pels impactes de la seva activitat i per la corresponsabilitat en els afers comuns que afecten la sostenibilitat del mercat, de la societat i del medi ambient.
En el seu màxim nivell de compromís, conforma una empresa o organització amb propòsit, entenent el propòsit empresarial com l’adopció d’un model d’empresa amb una excel·lència social que li permeti crear valor compartit, és a dir, valor econòmic i socialalhora, per a tots els grups d’interès. [llegir definició més àmplia segons Josep Maria Canyelles]
[es] Qué es la Responsabilidad Social
La Responsabilidad Social Corporativa (RSC) es la responsabilidad que asume una organización, sea mercantil, pública o social, hacia la sociedad por los impactos de su actividad y por la corresponsabilidad en los asuntos comunes que afectan a la sostenibilidad del mercado, de la sociedad y del medio ambiente.
En su máximo nivel de compromiso, conforma una empresa u organización con propósito, entendiendo el propósito empresarial como la adopción de un modelo de empresa comprometida corporativamente con la sociedad y con una excelencia social que le permite crear valor compartido, es decir, valor económico y social a la vez, para todos los grupos de interés.
[leer definición más amplia según Josep Maria Canyelles]
Entenem l'RSE com un factor estratègic
"Un pla d'RSE amb garanties d'èxit és aquell que comença amb el reconeixement que no és un projecte d'actuacions sinó part d'un procés de gestió del canvi"
Entrevista al Canal Blau TV: Penedès Destinació Turistica Responsable
Josep Maria Canyelles estrevistat a La Marató per la Pobresa de Televisió de Catalunya.
Entrevista per al Postgrau en Gestió de la Diversitat Lingüística i Cultural de la UOC.
Conferència sobre RSA. Col·legi d'Enginyers (min.58)
Sessió UOC Meet - presentació RSC, cas La Fageda i debat
MBA en Social Entrepreneurship // Postgrau d'Emprenedors Socials
Voluntariat corporatiu: una major democratització del voluntariat. Intervenció a Torre Jussana. Ajuntament de Barcelona
Voluntariat i responsabilitat social, noves expectatives i possibilitats. Entrevista amb motiu del Fòrum de les Associacions 2011
Taula rodona de "Comunicació i Empresa" al Congres Convit 2011. Es debat sobre llengua i RSE. La primera intervenció de Josep Maria Canyelles comença al minut 6:50.
Reportatge sobre la publicació "Per un territori socialment responsable. Promovent la Responsabilitat Social dels Ajuntaments"
Acte a Burgos del programa Incorpora de l'Obra Social de la Caixa. Font: Televisión de Castilla y León
Entrevista de 12 min. sobre RSE al programa Gent d'empresa. Comença al minut 32:40.
Entrevista con motivo del curso sobre RSO en FEVAS (Bilbao)
De guanyar diners a generar riquesa: reptes per a l'empresa en un entorn global i interdependent
[ca] Responsabilitat Global és un think tank sobre la Responsabilitat Social de les Empreses, les Administracions i les Organitzacions [es] Responsabilitat Global es un think tank sobre la Responsabilidad Social de las Empresas, las Administraciones y las Organizaciones [en] Responsabilitat Global is a think tank on CSR for the private, public & third sectors
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada