23.1.11

"Jo no puc pagar la hipoteca però el peluix del veí se'n va de vacances!"

Es diu que per a fer front a la crisi calen emprenedors que creïn noves empreses. Cert.

També es diu que les empreses cada cop més hauran d'incorporar models de sostenibilitat, ja sigui minimitzant la dependència del carbó com apostant per models de màxim respecte ambiental. Cert.

També es diu que calen nous estils directius, basats en la responsabilitat social, que incorporin noves sensibilitats socials i una direcció ètica. Cert.

El que no es diu és que pot haver-hi noves iniciatives empresarials que minimitzin el desplaçament turístic de persones que malauradament no podem posar com a exemple. Es tracta d'una iniciativa perquè viatgin els peluixos en lloc de la persona, i se'ls porti de manera comprovable a fer turisme.

Es veu que pots enviar el teu peluix a qualsevol indret del món i l'agència t'anirà explicant com li va el viatge. Et poden enviar fotografies en un CD, escrits en què t'expliquin què està fent i quins altres peluixos està coneixent i, fins i tot, un passaport que certifica la ruta. Sic.

La pregunta que ens fem és si, amb tanta gent passant gana, aquesta activitat és prou digna i noble... I tan objectable és la mera activitat empresarial com la carrincloneria per part de la seva clientela.

A Catalunya hi ha 1 de cada 5 persones en situació de pobresa. Què pot pensar una persona que pateixi per sobreviure dia a dia, per mantenir l'habitatge, per a sostenir una família... què pot pensar si veu passar un guia turístic al costat seu amb una colla de peluixos vinguts de diferents països a visitar Barcelona? ¿O si veu que un taxi ve a algun habitatge de Barcelona per a endur-se un peluix a visitar les piràmides d'Egipte? Si l'activitat ja sembla titona, carrinclona i freaky, en moments de crisi com l'actual és raonable que a algú li pugui semblar fora de lloc, indigne i insultant.

Una empesa organitza viatges per a peluixosUna empresa organitza viatges per a peluixos

L'agència de viatges 'Barcelona Toy Travel' ofereix la possibilitat d'organitzar una ruta per la capital catalana o un viatge a qualsevol país del món per als peluixos d'aquells catalans que així ho vulguin. La comprovació que el peluix ha viatjat fins al seu destí és una fotografia. 


21.01.2011 Països Catalans
Us agrada viatjar i no teniu temps? Preferiu que abans de quedar-vos sense viatge una de les vostres pertinences doni la volta al món? Doncs les empreses “Barcelona Toy Travel” o “Toy Travelling” tenen la solució. I és que les agencies organitzen viatges per a peluixos. [Font: Crònica.cat]
Per cert, per si el vostre peluix és català, penseu que aquesta empresa discrimina la llengua pròpia del territori on tenen la seu, de manera que haureu d'explicar al vostre peluix que li caldrà canviar de llengua. I és que els peluixos, igual que alguns ciutadans, no tenen tots els drets garantits, ni mereixen ple respecte, encara que paguin!

Josep Maria Canyelles - Responsabilitat Global