8.9.10

Jornada: TIC i Responsabilitat Social Corporativa: ètica, innovació i optimització de recursos

castellano






La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i Barcelona Digital Centre Tecnològic
tenen el plaer de convidar-te al proper Debat sobre l'Economia Digital:
 
 




TIC i Responsabilitat Social Corporativa:
ètica, innovació i optimització de recursos

Actualment, la contribució en una societat més compromesa amb el medi ambient i amb les causes socials és una variable necessària per a les organitzacions. Cada cop més, les empreses adopten polítiques de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) i la gestió ètica forma part de l'estratègia. Però és gràcies a la introducció de les TIC que s'estan duent a terme importants canvis ambientals, socials i econòmics. Durant la jornada es debatrà quina és la situació actual pel que fa a l'RSC i diferents empreses explicaran com hi contribueixen les TIC.

T'esperem el proper 28 de setembre al CaixaForum de Barcelona!

Dia: 28 de setembre de 2010
Hora: 09:00h a 12:00h
Lloc: Auditori del CaixaForum de 
Barcelona          (Av. Francesc Ferrer i Guardia, 6- 8 - Antic Marquès de Comillas. Barcelona) 

Ja pots realitzar la teva 
INSCRIPCIÓ al debat.


Programa de l'acte:

09:00 - 09:30h
 

RECEPCIÓ D'ASSISTENTS I CAFÈ DE BENVINGUDA
 
09:30 - 09:35hMODERACIÓ
 

Sr. Carles Fradera, director general de Barcelona Digital Centre Tecnològichttp://www.bdigital.org
 
09:35 - 10:10hVISIÓ GENERAL I ANÀLISI DE LA SITUACIÓ ACTUAL
 

Sr. Josep Maria Canyelles, consultor en RSC i professor del MBA de laUniversitat Oberta de Catalunya
http://www.uoc.edu
El passat mes de maig es va celebrar a Barcelona el Fòrum Internacional sobre Responsabilitat Social Corporativa, espai de debat que va reunir els principals experts, responsables polítics i representants del sector empresarial i de la societat civil per tal de reflexionar sobre l'evolució dels marcs conceptuals i institucionals, així com de les bones pràctiques, relacionats amb l'RSC.
La UOC en va ser impulsora i el Sr. Josep Maria Canyelles ens presentarà les principals conclusions.
10:10 - 11:15hTIC i RESPONSABILITAT SOCIAL CORPORATIVA
 
Sr. Carles Martín, director de la Fundació SISOSCAT
http://www.sisoscat.org
Deixalla electrònica
El volum cada vegada més gran de telèfons i ordinadors que són rebutjats diàriament comença a ser un problema prou preocupant com perquè el Comitè de Medi Ambient de la UE es plantegés el passat mes de juny endurir la seva política de reciclatge. A Catalunya, la Fundació Societat de la Informació Solidària i Sostenible treballa per fomentar la solidaritat, la cooperació i el desenvolupament promovent l'accés a la societat de la informació i a les noves tecnologies d'aquells sectors socials més desfavorits. Dedica esforços a l’obtenció del material informàtic rebutjat per tal de reciclar-lo o reparar-lo
 d'aquesta manera pugui ser reutilitzat o emprat per altres persones amb exigències menors.
 
Sr. Jordi Batalla, director general d'Sperit IT Consulting Services S.L.http://www.sperit.es
L'RSC aplicada a la prestació de serveis professionals TIC
En el nostre sector existeixen fonamentalment tres grups d’interès en les accions de Responsabilitat Social Empresarial: els proveïdors, la clientela i el personal col•laborador. En cadascun d’ells s’han de dur a terme actuacions per tal de portar al terreny de les bones pràctiques les activitats que realitzem al llarg de les nostres relacions professionals. Aspectes com la confiança mútua, la transparència i la flexibilitat són factors a tenir presents en el desenvolupament de la RSC en les empreses.
 

Sr. David Franquesa, investigador de l’UPC i consultor a Information Works S.L.http://www.information-works.es
Business Intelligence vers la Responsabilitat Social Corporativa
En aquesta ponència s’exposa el paper que desenvolupen les tecnologies i enginyeries del Business Intelligence (BI) en el procés d’adaptació de l’empresa a un model de societat més sostenible. S’argumentarà com la integració de la RSC a la cadena de valor de l’empresa n’és un aspecte clau i es mostraran instruments, tècniques i mètodes que n’optimitzen el procés. També es presentaran exemples de com alguns índexs de sostenibilitat de nivell mundial estan demanant a les empreses un major grau de maduresa BI.
 

Sr. David Zanoletty, cap del departament de tecnologia accessible i R+D deGrupo Fundosa (Fundació ONCE)http://www.technosite.es
E-INCLUSIÓ: Activitat empresarial TIC guiada per l’RSC
El Grup Fundosa és la divisió empresarial creada per la Fundació ONCE que té l’objectiu de generar ocupació estable per a persones amb discapacitat. Té presència al sector de les TIC i compta amb diferents empreses que han conjugat l’R+D+i, la rendibilitat i l’RSC heretada des dels principis, valors i objectius de la Fundació ONCE.
En aquesta ponència, el Sr. Zanoletty mostrarà a través dels casos recollits d’aquestes empreses, processos de creixement i evolució empresarial gràcies a les TIC.
 
11:15 - 12:00hDEBAT OBERT ENTRE PONENTS I PREGUNTES DEL PÚBLIC
 
Inscripcions:
L'assistència és gratuïta. Aforament limitat a 340 persones. Les reserves es realitzaran per rigorós ordre d'inscripció, emplenant el FORMULARI
font: http://www.bdigital.org/Documents/debats_10/RSC_280910_cat.html