16.9.10

Jornada de Responsabilitat Social Empresarial a Berga

  • Es farà a la seu de l'Associació d'Empresaris del Berguedà sobre responsabilitat social empresarial
  • El Consorci promou l’aplicació del codi de gestió sostenible
La sala d’actes de l'Associació d'Empresaris del Berguedà acollirà, aquest 16 de setembre, a partir de les 7 del vespre, una jornada sobre responsabilitat social empresarial (RSE), la qual comptarà amb la participació de l’expert Josep Maria Canyelles. L’acte és organitzat per l'Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, el grup d’acció local que gestiona el programa Leader, en el marc del projecte de Gestió Sostenible Rural. El seu objectiu és conscienciar l’empresariat del territori dels avantatges d’incorporar l’RSE en les seves operacions comercials i les seves relacions amb els interlocutors.

L’RSE va més enllà del compliment de les lleis i la normativa vigent aplicable, és una pràctica voluntària que es basa en el desenvolupament sostenible, en la transparència i participació, i és aplicable a qualsevol tipus d’empresa. Els defensors de l’RSE tenen molt clar que “en un moment de crisi com l’actual, és necessari continuar creixent, però assegurant la qualitat de vida i el benestar tant de la societat actual com de la futura.”

L'associació dóna l’oportunitat d’aplicar mesures d’RSE a les empreses beneficiàries d’ajuts Leader que han obtingut major puntuació, les quals podran obtenir un import addicional en el seu ajut. Per aplicar aquestes polítiques, el CAUC, juntament amb els altres 17 grups d’acció local de Catalunya, les illes Balears i Aragó, segueix el codi de gestió sostenible de la Garrotxa, comarca pionera en la implantació de l'RSE.

La Jornada sobre l’RSE a Berga comptarà amb la intervenció de l’expert Josep Maria Canyelles (promotor del think tank Responsabilitat Global), que és formador, assessor i consultor en RSE, i assessor de la Cambra de Comerç de Barcelona.


Jornada sobre Responsabilitat Social Empresarial
Dia: 16 de setembre de 2010
Hora: De 19.00h a 21.00h
Lloc: Associació Comarcal d'empresaris del Berguedà (ACEB)
Plaça Tarascón, 8, baixos
Berga
Programa de la jornada:
  • Novetats del Programa Leader 2010, a càrrec de Cristina Garròs, gerent de l'Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central.

  • El procés d'implantació de la RSE a les organitzacions beneficiàries dels ajuts Leader, a càrrec de Gemma canal, tècnica de RSE de l'Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central.
  • Ponència sobre RSE aplicada a les empreses d'àmbit rural, a càrrec de Josep Maria Canyelles, expert en Responsabilitat Social de les Empreses i Organitzacions. Exerceix de consultor d'empresa i promotor d'iniciatives.

  • Cas pràctic: empresa del territori

  • Precs i preguntes
Informació i inscripcions:Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central.
Tel 93 821 42 25
infogemma@catcentral.cat
Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB)
93 822 14 04
Consorci de formació d'iniciatives Cercs-Berguedà (CFI)
93 824 77 00