21.9.10

Celebrem el Dia Internacional de la Pau!

Avui, 21 de setembre, és el Dia Internacional de la Pau* i des del programa Clam per la Pau, de la Fundació Catalunya Voluntària, volem celebrar-lo amb vosaltres: des d’avui i durant tota aquesta setmana us convidem a expressar el vostre desig de Pau, a la nostra seu permanentment i des del 24 fins el 27 als jardins del Castell de Montjuïc, dintre del programa oficial de les Festes de la Mercè 2010.

Enguany, per segon cop, convidem els visitants del Castell de Montjuïc, a la nostra carpa, per participar en la nostra activitat de recollida de «Clams per la Pau» (missatges de Pau mitjançant el dibuix i la paraula escrita). L’activitat donarà la possibilitat d’alçar les veus i donar a conèixer els desitjos arreu: els missatges es convertiran en una exposició virtual que es visualitzarà al nostre lloc web,així com en exposicions futures.

A més, si vols conèixer tots els nostres projectes o fer-te voluntari també ens trobaràs a Pl. Catalunya en la XV Mostra d’Entitats de les Festes de la Mercè 2010.

Clam per la Pau té com a principal objectiu educar i fer créixer la consciència social sobre la Cultura de Pau, alhora que pretén crear nous espais de col•laboració entre la gent jove, les organitzacions no governamentals i els centres educatius per tal de dur a terme activitats relacionades amb la construcció de la Pau. Clam per la Pau vol també contribuir a fer de Catalunya un punt de referència mundial en la construcció de Pau i a reconèixer el valor del voluntariat juvenil com a element essencial per crear i promoure la Cultura de Pau.

T’hi esperem!

Meghann Aurea Villanueva
Directora
Programa Clam per la Pau
Fundació Catalunya Voluntària


Horaris:

  • L'activitat de Clam per la Pau es durà a terme al Castell de Montjuïc al Pati dels canons, el 23, 24, 25 de setembre, d’11h a 18h i el 26 de setembre d’11h a 14h.
  • A Pl. Catalunya ens trobaràs el 24 i 25 de setembre, d’11h a 21h, el 26 de setembre, d’11h a 19h

*L’any 1981, l’Assemblea General de les Nacions Unides va establir el Dia Internacional de la Pau (IDP), el tercer dimarts de setembre, l’any 2001 les Nacions Unides van modificar la resolució, fixant-lo per a el 21 de setembre com a data oficial. La intenció de la resolució és aconseguir que durant aquest dia tot el món respecti “l’alto el foc i la no violència”. El potencial d’impacte és enorme, ja que es pretén que les persones, les comunitats i els països en conflicte deixin les armes i comparteixin un dia de plena Pau. Aquesta és la missió que persegueix la resolució de les Nacions Unides per un Dia Internacional de la Pau. “Construir la Pau dia a dia”.

Nota de transparència informativa: Josep Maria Canyelles és patró de la Fundació Catalunya Voluntària