22.9.10

Entrepans sense embolcall d'alumini

Acabo de rebre de l'escola del meu fill una circular on es fa una proposta ambiental a les famílies. Com que fa referència a un tema d'impacte ambiental que les famílies poden resoldre, està molt bé que les escoles proposin maneres de solucionar-ho. Es tracta de l'alumini que encara molta gent fa servir per a embolicar els entrepans de la canalla.
Com ja sabeu, des de fa anys a l'escola treballem l'educació ambiental. La Comissió Agenda21, formada per alumnes, personal de l'escola i alguns pares, dinamitza accions en aquest sentit. Una de les demandes d'aquesta comissió, i que l'escola i l'AMPA assumeixen, és la d'eliminar els embolcalls de paper d'alumini dels entrepans.

Per això ens hem posat en contacte amb l'Associació Estel Tàpia, del Raval, on treballen persones en situació d'exclusió social. Un dels productes que elabora aquesta associació és un EMBOLCALL REUTILITZABLE, DE ROBA I PLÀSTIC, PER ALS ENTREPANS.

Hem pensat que la compra d'aquest producte és una bona manera de col·laborar amb aquesta Associació tot donant, alhora, resposta a la necessitat de substituir el paper d'alumini.

HI HA DUES MIDES, LA PETITA (QUE POT SERVIR FINS A 2N DE PRIMÀRIA APROXIMADAMENT) I LA GRAN. L'EMBOLCALL ES POT RENTAR AMB UN DRAP HUMIT I A LA RENTADORA, AMB AIGUA FREDA [...]
Ja veieu que no es tracta d'una escola qualsevol sinó hi ha certs compromisos socials i ambientals. Entre altres, existeix una Comissió Agenda 21 i disposa del reconeixement d'"Escola Verda". Aprofitem per aportar-vos més informació sobre l'ecotó i, més a sota, un divertit reportatge en anglès sobre la "vida" de les bosses de plàstic.

Què és l’Ecotó?

L’ecotó és un tovalló de roba i plàstic, dissenyat per embolicar entrepans, galetes, fruita, etc. L’ecotó és una alternativa pràctica i sostenible a l’ús del paper d’alumini.

Reutilitzable, fàcil d’emportar, fàcil de netejar, és perfecte per emportar a l’oficina, l’escola, la platja… en qualsevol ocasió!


Nota: podeu llegir altres reflexions sobre RSE i sector educatiu clicant aquí

3 comentaris:

María ha dit...

Hola!
Molt bona la iniciativa d'aquest col.legi!!
Pero no tota la responsabilitat hi ha que deixar-la a les escoles i famílies... per què no s'impliquen els ajuntaments, posso per cas, fense carrec de la compra d'aquestes alternatives, com de la qual avui parles?
María.

Josep Maria Canyelles ha dit...

Entenc el que dius, però tampoc ha de quedar tot en mans de les administracions públiques, i més un tema com el de l'embolcall del berenar... Nosaltres fa temps que fem servir o els papers reciclats de quan compres embotit (són resistents) o bé unes capsetes de plàstic on l'entrepà hi cap just i que cada dia les pots rentar i és molt higiènic. Per tant, no ens caldrà aquest altre mecanisme, però si convé el comprarem (em sembla que són 7 eurons...) i formarà part del nostre compromís i canvi d'actituds vers la sostenibilitat.

Josep Maria Canyelles ha dit...

Per cert, nota al marge: ja que parlem d'embolcalls per al berenar, us suggereixo aquest article titulat "Em mereixo berenar!" en referència a l'origen de la paraula 'berenar' i així sabreu si us el mereixeu o no... http://elmeupsicolabis.blogspot.com/2010/07/em-mereixo-berenar.html