5.12.08

És el Dia Internacional del Voluntariat

Avui 5 de desembre és el Dia Internacional del Voluntariat, segons l'Organització de les Nacions Unides. Ens afegim a la celebració amb aquest escrit i amb el nostre compromís amb l'associacionisme i el voluntariat al nostre país.

Al llarg d'aquest any el govern català ha aprovat el Pla nacional de l'associacionisme i el voluntariat, fet que valorem positivament en la mesura que aquest és un compromís que vam promoure en el seu moment des de l'Institut Català del Voluntariat per mitjà d'un llarg procés participatiu.

Alhora, també s's sabut que l'any 2011 serà l'Any Europeu del Voluntariat, fet que ens motiva a pensar com podem aprofitar l'oportunitat per a desenvolupar accions que millorin l'abast de l'acció voluntària.

En tercer lloc, també volem referenciar la posada en funcionament de la Fundació Catalunya Voluntària, de la qual Josep Maria Canyelles és patró, i que en els primers mesos ha assumit la gestió de l'oficina mundial del voluntariat juvenil, de la IAVE, la federació mundial del voluntariat: Presentació de l'Oficina Internacional del Voluntariat Juvenil, amb seu a Catalunya [ca] [es]. En el seu acte de presentació vam poder assistir a la lectura traduïda a l'anglès de l'excel·lent poema que Martí i Pol va dedicar als voluntaris (El Poema als Voluntaris de Miquel Martí i Pol es va internacionalitzant [ca] [es]).

Us referenciem alguns escrits sobre voluntariat a Responsabilitat Global:

Televisió de Catalunya presenta 10 històries de convivència lingüística
Èxit de la Marató de TV3 i model català d'associacionisme i voluntariat
Newsletter de juny: el voluntariat [ca] [es]
És el Dia Internacional del Voluntariat [ca] [es] (2007)
El Voluntariat d'Empresa suposa una gran oportunitat
El Voluntariat d'Empresa ofereix virtuts a l'RSE interna i externa

En trobareu més si seleccioneu l'etiqueta