22.12.08

La Fundación Lealtad retira el polèmic video de la campanya

La Fundación Lealtad retira el polèmic video de la campanya, després de rebre nombroses crítiques i de la divisió que afirmen que ha generat entre el sector. Tot i així afirmen no compartir la totalitat de les crítiques.

Per la nostra banda no hem sabut percebre cap divisió en el sector perquè tothom a qui hem sentit s'hi ha mostrat crític. I desconeixem quina deu ser la part de les crítiques que no accepten. Sigui com sigui, volem mostrar la nostra satisfacció per aquesta decisió, la qual esperem que serveixi d'avís per a navegants (no es pot matar tot el que és gras!) i que també deixi caure un sentit de prevenció entre alguns famosos disposats a col·laborar en qualsevol causa sense un mínim sentit critic.

Si algú vol visualitzar el vídeo, donat que ja està retirat, ho podeu fer en aquest enllaç: http://www.europapress.es/videos/gente/video-fundacion-lealtad-presenta-campana-20081107092257.html

Vegem tot seguit els articles fets per Responsabilitat Global sobre l'afer, i a continuació la nota feta pública per la Fundación Lealtad:


20.11.08. Fundación Lealtad (II). Ara els toca a les empreses!
En referècia a la polèmica desfermada per l'estil comunicatiu de la Fundación Lealtad i molt especialment per la darrera campanya, moltes organitzacions socials han començat a expressar el seu malestar.

13.11.08. Prou de sembrar dubtes sobre les ONG!
xarxanet.org publica avui un article de Josep Maria Canyelles, promotor de Responsabilitat Global, on es lamenta l'actitud corporativa de la Fundación Lealtad i es demana una correcció.

13.11.08. Basta de sembrar dudas sobre las ONG!
xarxanet.org publica hoy un artículo de Josep Maria Canyelles, promotor de Responsabilitat Global, donde se lamenta la actitud corporativa de la Fundación Lealtad y se pide una corrección.


Nota publicada per la Fundación Lealtad: La Fundación Lealtad ha retirat amb data 16 de desembre de 2008 el vídeo "informa't per donar", davant les peticions realitzades per part d'algunes associacions del sector. El vídeo ha estat entès de forma negativa per una part del Tercer Sector i ha polaritzat les institucions que el componen. En cap cas la Fundación Lealtad pretén crear controvèrsia i molestar les ONG. Encara que no compartim algun dels arguments que s'han utilitzat per a criticar el vídeo, el Patronat de la Fundació ha decidit retirar.