4.12.08

La UE revisa en un informe l'estat de les llengües minoritàries i "minoritzades" a l'Estat espanyol

El Comitè dels Ministres del Consell d'Europa ha publicat el segon informe sobre la situació de les llengües minoritàries a Espanya. Aquest informe ha estat elaborat per un Comitè d'experts independents que avalua la aplicació de la Carta europea de les llengües regionals o minoritàries. En comparació, el català no ho és, de llengua minoritària.

Amb base al segon informe sobre la situació de les llengües minoritàries a Espanya, el Comitè dels Ministres anima Espanya a millorar l'ús de les llengües regionals o minoritàries en el sistema judicial i en l'administració de l'Estat. Les autoritats espanyoles són igualment convidades a concedir un nivell de protecció més elevat a la llengua asturiana, i a desenvolupar un marc jurídic específic per protegir l'aragonès, i/o el català d'Aragó.

A les autoritats espanyoles els és finalment demanat precisar l'estatut del gallec a Castella i Lleó, del portuguès a la ciutat d'Olivenza, del berber -amazigh- a la Ciutat autònoma de Melilla i de l'àrab a la Ciutat autònoma de Ceuta, i de protegir aquestes llengües, en cooperació amb els locutors.