18.12.08

La Plataforma per la Llengua demana Responsabilitat Social a les empreses de joguines

La Plataforma per la Llengua inicia una campanya per fomentar el català a les joguines

En plena campanya nadalenca, quan moltes famílies comencen a preparar-se ja per omplir de joguines les seves cases, la Plataforma per la Llengua ha endegat una campanya amb diverses accions que té per objectiu conscienciar a les empreses de tenir en compte el català a l'hora de comercialitzar els seus jocs i donar a conèixer l'oferta existent de joguines en la nostra llengua. Així, l'entitat enviarà una guia a fabricants de jocs per mostrar la importància d'usar el català en els seus productes, i celebrarà el proper 20 de desembre una 'Festa per al joc i la joguina en català'.

Aquest acte comptarà amb tallers, jocs, actuacions com la del grup 'SP3', del Club Super3, i altres activitats pels nens. Deixant de banda la festa central, la Plataforma també realitzarà altres activitats a diverses delegacions del país durant la setmana.

D'altra banda, l'altre punt de la iniciativa serà el de fer una guia anomenada 'I les teves joguines, ja incorporen el català?', en versió bilingüe català-anglès, destinada als fabricants joguines, que apel·li "a la responsabilitat social de l'empresa a l'hora d'incloure el català" als seus productes, "a més de remarcar que els consumidors valoren positivament que una joguina sigui" en la seva llengua, i que no incloure el català "en l'etiquetatge i en les instruccions significa vulnerar un dret del consumidor reconegut legalment en la legislació de Catalunya".

Per a tenir informació completa sobre la campanya i els diversos actes que realitzarà l'entitat, podeu anar a http://www.plataforma-llengua.cat/noticies/noticia.php?id=625

Font: Tribuna Catalana