6.12.08

La Marató de TV3 d'enguany estarà dedicada a les malalties mentals greus

Foto: Josep Maria Canyelles atenent
els telèfons de la Marató de TV3

Fa uns dies us parlàvem de la Marató de TV3: L'edició 2008 de la Marató de Televisió de Catalunya se celebrarà el 14 de desembre de 2008 i estarà dedicada contra les malalties mentals greus.

Les malalties mentals tenen cada vegada més importància en la nostra societat. El nombre de persones que les pateixen ha crescut fins al punt de ser una de les tres primeres causes de baixa laboral. El 14 de desembre de 2008, “La Marató de TV3” recollirà fons per lluitar contra aquestes malalties.

Donat que el dia ja s'acosta -és aquest proper diumenge-, volem llançar el recordatori i volem convidar-vos a col·laborar-hi desinteressadament amb les vostres aportacions. Responsabilitat Global també hi participarà un any més.

Aquest programa ja fa anys que s'ha convertit en tot un referent sense comparació possible amb altres de similars. Ha estat capaç d'esdevenir una data amb significat propi en el calendari, i ja tothom sap que a mitjan desembre se celebra aquesta marató.


Els èxits continuats de la Marató de TV3 demostren el caràcter solidari de la ciutadania catalana, fet que també s'observa amb altres accions i compromisos. I la implicació ciutadana en la Marató, ja sigui per mitjà de les associacions i el voluntariat o també d'empreses i institucions mostra fins a quin punt la Marató és tota una festa compartida.
També volem destacar la qualitat de les campanyes de promoció de cada edició. Podeu veure l'espot d'enguany i també els de les edicions anteriors a anuncis. També les cançons de la Marató han estat grans encerts: vegeu la d'enguany, cantada amb la col·laboració de moltes veus reconegudes.


Entre les malalties greus que s'abordaran, el programa tractarà especialment l’esquizofrènia, la depressió greu i el Trastorn bipolar, l’ansietat i el Trastorn Obsessiu Compulsiu (TOC) i dos trastorns apareguts a la infància i adolescència, el Trastorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat (TDAH) i Trastorn Límit de la Personalitat (TLP).

Si voleu participar com a voluntaris a La Marató, a partir del 6 d'octubre trobareu informació al web http://www.voluntariat.org/

Fa uns mesos vam fer dues reflexions sobre la Marató de TV3:
Èxit de la Marató de TV3 i model català d'associacionisme i voluntariat
S'acosta la Marató de TV3, enguany sobre les malalties cardiovasculars