28.1.08

Sisenes Jornades de Comerç Just i Consum Responsable

El moviment per a un comerç just està evolucionant arreu del món de forma ràpida, plantejant-se una sèrie de debats i reptes de futur. En aquesta ocasió han convidat activistes i experts en la matèria de països com Brasil, Estats Units, França i Itàlia per conèixer les alternatives que des d'aquests indrets es plantegen, intercanviar informacions i aprendre d'elles. Les jornades es centraran en qüestions com la legislació sobre el comerç just; l'experiència de segells i certificacions participatives; els efectes del comerç just en el Sud; i la necessitat d'avançar cap a un moviment plural en defensa de la sobirania alimentària.

En el marc de les jornades organitzarem el 1r Saló dels Aliments de Confiança. Un espai que ha de permetre, des d'organitzacions de consum, de comerç just, de pagesia, de solidaritat internacional... posar en comú el coneixement de determinats productes amb l'objectiu de construir un marc de confiança que permeti reforçar els petits productors tant al Sud com al Nord.

Programa:

Divendres, 8 de febrer, de 19 h a 21 h: Una Llei per al comerç just? Els casos de França, Itàlia i Brasil. Michel Besson, Minga (França), Diego Negro, Liberomondo (Itàlia), Rosemary Gomes, FACES (Brasil). Modera: Esther Vivas, Xarxa de Consum Solidari.

Dissabte, 9 de febrer, de 10 h a 14 h: 1r Saló dels Aliments de Confiança. 10 h a 11.30 h: Presentació de productes i iniciatives diverses. 12 h a 13 h: Els segells participatius avui. Rosemary Gomes, FACES (Brasil). Julia Wright, Nature et Progrès (França), Michel Besson, Minga (França). Modera: Alberto F. Buznego, Espacio por un Comercio Justo. 13 h a 14 h: Presentació de productes i iniciatives diverses. 17 h a 19 h: Cap a un moviment per la sobirania alimentària. Un/a representant d'Amayuelas/Plataforma Rural. Un/a representant d'Ecoconsum. Andoni García, COAG. Un/a representant de la Campanya Grans Cadenes de Distribució, No Gràcies. Xavier Montagut, Xarxa de Consum Solidari. Modera: Alex Guillamón, Entrepobles. 19.30 h a 21 h: Altres perspectives del comerç just. Rosemary Gomes, FACES (Brasil). Eric Holt-Giménez, Food First (Estats Units). Modera: Glòria Casaldàliga, Xarxa de Consum Solidari.
Lloc: Centre Cívic Convent de Sant Agustí, Plaça Acadèmia, s/n Barcelona.

Xarxa de Consum Solidari
Altres informacions

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS