22.1.08

Crítiques a la nova Corporació Catalana de Mitjans

La periodista Mònica Terribas afirma en un article publicat avui que la nova Corporació Catalana de Mitjans "s'ha construït sobre un pacte entre partits que s'han adjudicat els 12 seients executius del consell de govern" i així, per tant, n'ha vulnerat completament l'esperit original.

Mentre que l'esperit inicial a què la punyent periodista fa referència preveia que els membres fossin persones escollides per la seva vàlua professional i no en virtut d'unes quotes polítiques, el resultat final és que "la majoria d'aquestes persones són reconegudes per la seva trajectòria vinculada a càrrecs de confiança en etapes diferents de la nostra vida política, i no pas per una trajectòria vinculada a la professió i a la gestió dels mitjans audiovisuals."

El motiu per a referenciar-ho a Responsabilitat Global és pel valor que té l'exemple en el marc de la gestió de l'RSA, és a dir, la responsabilitat social de l'Administració Pública. Si en una proposta anterior per a l'RSA consideràvem que tota normativa pública ha d'anar acompanyada d'una exemplaritat per part del propi sector públic, avui hem de sostenir que la mateixa administració i l'entorn polític hauria de creure's les pròpies lleis i especialment la filosofia i principis amb què van esser fetes, ja que altrament es vulneren les normes de la confiança entre les parts i finalment per part de la pròpia ciutadania.

Així ho afirma també Terribes quan diu que "és imprescindible per construir la confiança en els partits polítics" i que la manca d'aquesta confiança "pot contribuir a deixar les urnes mig buides". Sembla, però, segons Terribas, que "la preocupació dels partits per a la participació a les eleccions acaba quan els toca cedir espais de poder i d'influència... Això sí, la nit del 9 de març buscaran interpretacions de l'abstenció en la meteorologia".

Veure article:
Aplicar les lleis i anar a votar www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idnoticia_PK=476222&idseccio_PK=1006&idioma=CAT (català)
Aplicar las leyes e ir a votar www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idnoticia_PK=476222&idseccio_PK=1006&idioma=CAS (castellano)

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS