4.1.08

El Parlament de Catalunya gestiona la seva Responsabilitat Social ambiental

El Parlament de Catalunya, una de les institucions parlamentàries més antigues del món, ha començat un procés d'incorporació de millores ambientals que pretén acabar aconseguint el certificat EMAS, el màxim certificat de gestió ambiental en l'àmbit europeu.

El primer pas, amb un alt valor pedagògic i també un notable impacte ambiental consistirà en el canvi de 400 bombetes per unes altres de baix consum, fet que permetrà reduir un 88% el consum energètic.

La iniciativa permetrà també reduir en gairebé un 46% les emissions de diòxid de carboni i comportarà un estalvi econòmic de 11.623 euros en la factura de la llum, segons un estudi de la Comissió Ambiental del Parlament.

Tot i que d'entrada les bombetes de baix consum són més cares que les convencionals, les de baix consum duren més, fet que segons la cambra catalana permetrà estalviar diners. Així mateix, el comunicat oficial diu que "tothom pot col·laborar per a pal·liar els efectes del canvi climàtic, estalviar energia amb un ús més eficient i alhora estalviar diners".

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS