28.1.08

Responsabilitat Social Corporativa en el comerç


Tal com us avançàvem al setembre passat ("Parlem de comerç!" abordarà la Responsabilitat Social) aquest febrer tindrà lloc un debat sobre RSE i comerç, amb la participació de Responsabilitat Global.


L'Àrea de Comerç de la Diputació de Barcelona va començar fa dos anys una tasca formativa, de recerca i de divulgació en relació amb tot allò que fa referència al comerç urbà de les ciutats, desenvolupant en aquesta matèria un nou vessant de col·laboració amb els municipis i els ens locals de la demarcació de Barcelona.

El Cicle de debats al voltant del comerç urbà 'Parlem de comerç!' vol difondre i posar en comú aquest coneixement i investigació en un diàleg interactiu sobre temes monogràfics i estratègicament escollits, per part de persones estudioses i professionals del món del comerç urbà.

Responsabilitat Social Corporativa en el comerç

En aquests darrers anys s'està debatent molt el concepte de la Responsabilitat Social Corporativa, un pas lent però que ara ja no té marxa enrera. Avui en dia cal que les Administracions participin d'aquesta responsabilitat si aquesta s'entén com un compromís entre el compte d'explotació, la relació social i laboral, la sostenibilitat del medi, i el territori.

Com ens afecta la nova llei orgànica d'igualtat entre homes i dones?. Quines són les estratègies per a la gestió del temps en la vida professional i laboral?.

El sector comercial haurà d'incorporar estratègicament, en els seus processos de creació de valors, els interessos dels agents que en prenen part, tal com poden ser les persones treballadores, consumidores, empresàries, comerciantes i la ciutadania en general, interactuant per tal d'assolir aquell compromís.

Hi intervindran
Ponent: Joan Elías Monclús
Càrrec: Llicenciat en ciències de la comunicació, i professor de EADA i de la Universitat Pompeu Fabra.
Presentació: Autor de "En busca del Lovework".
Web: http://www.upf.edu/

Ponent: Josep Maria Canyelles Pastó
Càrrec: Promotor del Think tank Responsabilitat Global i de collaboratio, iniciativa per als Territoris Socialment Responsables. Dirigeix els projectes de RSC de l'Associació per a les Nacions Unides.
Web: http://www.responsabilitatglobal.com/

Ponent: Esther Batalla Edo
Càrrec: Llicenciada en Dret, Cap de l'Oficina de Comerç Urbà de la Diputació de Barcelona i consultora de l'UOC en "El comerç des de la perspectiva de gènere".
Web: www.diba.cat/comerc


Data: 7 de febrer de 2008
Hora: De 10.00 a 13.00 h
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison
Sala La Cuina
Sant Pere més Baix, 7
08003 Barcelona
Telèfon: 934 049 116
Fax: 934 022 523
a/e: ocu.formacio@diba.cat
Període d'inscripció: 06/02/2008
Places: 138
Organitza: Oficina de Comerç Urbà


Més info i inscripcions: www.diba.es/cjs/jornada.asp?id=78

També podeu accedir a article de Josep Maria Canyelles: Comerços responsables socialment


Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS